vineri, 19 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  Șapte mii de militari americani, mobilizați în Europa

  de - | 24 februarie 2022, 11:56 PM | Internaţional

  0

  Secretarul american al Apărării a ordonat trimiterea a 7.000 de militari americani în Europa, a declarat reporterilor un înalt oficial al apărării la scurt timp după conferința de presă a președintelui american Joe Biden, potrivit CNN.

  Biden a spus că a autorizat „desfășurarea forțelor terestre și aeriene deja staționate în Europa” în Estonia, Letonia, Lituania, Polonia și România. El a mai spus că a autorizat ca „capacități suplimentare” să fie trimise în Germania ca parte a răspunsului NATO, inclusiv unele forțe care au fost puse în așteptare cu câteva săptămâni în urmă.

  „Acesta ar cuprinde o echipă de luptă de brigadă blindată. Aceștia se vor desfășura în Germania pentru a asigura securitatea aliaților NATO și pentru a descuraja agresiunea rusă. Sunt pregătiți să sprijine o serie de misiuni în regiune. Ne așteptăm să plece în zilele următoare”, a spus oficialul.

  În declarațiile de la Casa Albă, Biden a reiterat că forțele americane „nu sunt și nu vor fi implicate într-un conflict cu Rusia în Ucraina”.

  „Forțele noastre nu merg în Europa pentru a lupta în Ucraina, ci pentru a-și apăra aliații NATO și pentru a-i asigura pe acești aliați din Est”, a adăugat el.

  sursa: digi24.ro

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.