marþi, 25 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Săptămâna Internațională a Cărții la Biblioteca Județeană arădeană, cu ocazia „Școlii Altfel”

  de Special Arad | 15 aprilie 2016, 4:26 PM | Cultură

  0

  Perioada 18-22 aprilie este una dintre cele mai pline și de nerefuzat săptămâni pregătite de instituția arădeană a cărții, Biblioteca Județeană: ”Alexandru D. Xenopol”.

  Săptămâna cu pricina include un flux larg de participanți la programul „Săptămâna cu Școala altfel”, un program divers, special conceput pentru preșcolari, elevi de gimnanziu și de liceu, dar și pentru adulți.În această perioadă, la bibliotecă vor avea loc : vizite, expoziții de carte, audiții de povești, audiții muzicale, proiecții de filme, dezbateri, ateliere cu marionete, conferințe, lansări de carte etc.
  „Ziua Internațională a Cărții”, din 23 aprilie s-a transformat în ”Săptămâna Internațională a Cărții” la Biblioteca Județeană arădeană

  Joi, 21 aprilie vom sărbători ”Ziua Bibliotecarului – Ziua porților deschise la Biblioteca Județeană”, zi în care vom primi la noi un public numeros ce va participa la: ateliere de marionete, vizite, vizionarea filmului ”Aventuri la bibliotecă” , audiții povești, educație mitologică – ”Secretele zeilor”. Punctul culminant al zilei, ca și a săptămânii, îl va constitui inaugurarea la Secția ”Împrumut Carte Adulți”, de la ora 16.00, a unui raft de carte americană, în prezența Excelenței Sale –Hans KLEMM, Ambasadorul Statelor Unite ale Americii în România.

  Progrmele adresate arădenilor îi vor avea ca parteneri pe: Dan Antoci – actor – în proiectul ”Secretele Zeilor” ( luni și joi), Adela Ungureanu – Caimacan – marionetist, în proiectul ” De fire, ațe și mosoare” ( luni, marți și joi), precum și pe profesorul universitar Alexandru Gligor cu expozeul de artă vizuală – ”Săptămâna patimilor. Moartea Lui Hristos. Învierea”- luni, 18 aprilie, ora 13.00, sala ”Concordia”.
  Un moment de vârf al ”Săptămânii Internaționale a Cărții” îl va constitui deschiderea Festivalului – ”Zile și Seri de literatură Doinaș”, ediția a II-a, marți, 19 aprilie 2016, la ora 11.00, cu:

  ”Excelența prin cultură” – Ștefan Aug. Doinaș, un film realizat de Cleopatra Lorințiu

  Prezentare de carte – „Povestea cu Fusilica, pentru Dan și Lavinica dac – ascultă de mămica” de Ștefan Aug. Doinaș, Editura Nigredo, Publicație a Bibliotecii „Alexandru D. Xenopol”, despre ea va vorbi Florin Didilescu.

  Prezentare de carte: Cleopatra Lorințiu -”Scurte întâlniri” și ”Există un limpede loc”.
  Pe holul bibliotecii vor fi deschise: expoziția de carte și de publicații dedicată poetului arădean Șt. Augustin Doinaș, intitulată: ”Cuvântarea Scribului” și expoziția de albume de artă și CD –uri americane: ”America în sunet și imagini.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.