Sâmbătă hai la donat sânge! Stocul Centrului de Transfuzii Arad e grav diminuat, mai ales pentru A pozitiv

  de Special Arad | 24 februarie 2021, 5:27 PM | Recomandările editorilor | Știri Arad

  0

  O dată pe lună, Centrul de Transfuzie Sanguină din Arad așteaptă donatori și sâmbătă, mai precis în ultima zi de sâmbătă a lunii. O zi care se apropie și acum, pe data de 27 februarie. Nu uitați, donatul de sânge salvează vieți!

  De data aceasta, în mod deosebit, e nevoie de grupa sanguină A pozitiv. Dar nu numai! Reamintim că din lipsa donatorilor suficienți, proviziile Centrului de Transfuzie Sanguină din Arad sunt mai tot timpul scăzute, comenzile pentru a salva vieți sunt însă mari.

  Pe această cale, îndemnăm cititorii Special Arad să se prezinte, dacă sunt eligibili, sâmbătă, în intervalul orar 08:00 – 12:00, sau de luni până vineri, de la ora 08:00 la 13:30, la Centrul de Transfuzii de pe str. Andrenyi Karoly nr. 2-4 din Arad.

  Pentru a deveni donator de sânge, trebuie să îndepliniți următoarele condiții:
  – vârsta cuprinsă în intervalul 18-60 ani
  – greutate peste 50Kg
  – puls regulat, 60 -100 bătăi/minut
  – tensiune arterială sistolică între 100 şi 180 mmHg
  – să nu fii suferit în ultimele 6 luni intervenţii chirurgicale
  – femeile să nu fie: însărcinate, în perioada de lăuzie, în perioada menstruală
  – să nu fi consumat grăsimi sau băuturi alcoolice cu cel puţin 48 de ore înaintea donării
  – sa nu fii sub tratament pentru diferite afecțiuni: hipertensiune, boli de inima, boli renale, boli psihice, boli hepatice, boli endocrine, să treacă 2 luni de când ați fost la stomatolog .

  Mai multe detalii la numărul de telefon 0357 809 112.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.