sâmbãtã, 20 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Atenție unde vă măriți buzele! Un salon de înfrumusețare a fost amendat cu zeci de mii de lei pentru proceduri neautorizate

  de - | 27 aprilie 2023, 5:05 PM | Naţional

  0

  foto: Freepik

  Inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Alba au amendat cu 40.000 de lei o societate comercială care deţine un salon de înfrumuseţare în Alba Iulia, după ce s-a constatat că persoana care făcea proceduri de mărire a volumului buzelor nu avea autorizaţie sanitară, conform legii, scrie știripesurse.ro. Potrivit sursei citate, controlul a fost făcut în condiţiile în care DSP s-a autosesizat ca urmare a reclamelor apărute în mediul online.

  „În urma apariţiei în mediile de socializare a unor reclame privind volumizarea buzelor cu acid hialuronic, inspectorii din cadrul Serviciului de Control în Sănătate Publică (SCSP) s-au autosesizat şi au întreprins verificări la un salon de cosmetică de pe raza municipiului Alba Iulia. În urma controlului s-a constatat că persoana care presta servicii de augumentare a buzelor în cadrul repectivului salon de înfrumuseţare nu deţinea autorizaţie sanitară de funcţionare şi a fost sancţionată, pe persoană juridică, cu amendă în valoare de 40.000 de lei, în baza Ordinului 1030/2009. Conform Ordinului 1030/2009 «pentru efectuarea procedurilor cosmetice în saloanele de înfrumuseţare este necesară obţinerea certificării conformităţii, cu referat de evaluare, eliberată de către DSP Alba cu respectarea normelor de igienă şi sănătate publică». În ceea ce priveşte tehnica de volumizare a buzelor, persoana amendată a dat declaraţie pe proprie răspundere că utilizează un dispozitiv de tip hyaluron-pen care nu presupune injectarea propriu-zisă a substanţei, ci reprezintă o metodă de mărire a buzelor neinvazivă”, informează, joi, DSP Alba, citat de știripesurse.ro.

  Mai multe AICI

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.