miercuri, 21 februarie, 2024

Special Arad Logo

  Salarii de peste 4.000 de lei pentru cadrele didactice, promise de ministrul Cîmpeanu

  de Andrada Bobiș | 10 septembrie 2022, 3:14 PM | Educaţie

  0

  După cum se știe deja, salariile cadrelor didactice din România sunt cu mult mai mici, raportate la salariile din alte țări din Europa. Îngrijorător este faptul că tot mai mulți profesori, învățători sau educatori debutanți preferă să aleagă alte meserii, ba chiar să plece din țară, tocmai din cauza salariilor extrem de mici care le sunt oferite.
  Situația din învățământul românesc este îngrijorătoare, ținând cont de rezultatele elevilor la examenele susținute, dar și de slaba implicare a profesorilor, care nu sunt stimulați de salarii atractive.
  Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu a vorbit despre proiectul de lege care prevede faptul că niciun profesor din România, învățător sau educator nu va putea avea, prin lege, un salariu mai mic decât salariul mediu pe economie. În prezent, salariul mediu net pe economie este  4.000 de lei pe lună.
  „Ca să avem cadre didactice printre cei mai buni absolvenți ai universităților românești, trebuie să-i atragem, inclusiv din perspectivă salarială, dar nu numai. În momentul de față, 2.400-2.500 de lei, cât are un profesor debutant, nu este un salariu atractiv pentru un șef de promoție dintr-o universitate românească. Vorbim de minim 4.000 de lei, iar proiectul de lege propune raportare la fiecare an fiscal încheiat,, a precizat ministrul Sorin Cîmpeanu, potrivit dcnews.ro .

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.