vineri, 21 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Salariații din învățământ s-ar putea trezi cu banii în conturi mai târziu decât în mod normal

  de - | 8 februarie 2023, 9:37 PM | Naţional

  0

  Salariații din invățământ și-ar putea primi banii cu întârziere luna aceasta. Sindicatele spun că în județele mai mari întârzierile ar putea fi și de 4-5 zile.

  De vină ar fi faptul că nu s-a încheiat la timp contractul cu firma care gestionează aplicația Edusal, prin care se calculează toate salariile din educație, a afirmat la Europa FM Simion Hăncescu, Președintele Federației Sindicatelor Libere din Învățământ:

  „Au fost niște probleme cu încheierea unui nou contract cu firma care gestionează aplicația Edusal, ceea ce a condus la situația pe care o vedeți acum. Suntem în 8 și încă această firmă nu a pus la dispoziție chitul care să permită calcularea salariilor. Este complicat să se încadreze școli, și mă gândesc numai la București câte școli sunt, pentru că trebuie în primul rând secretarele să calculeze aceste salarii, le trebuie câteva zile. După care, realizează acele ștate de plată de către inspectoratele școlare, după care trebuie depuse documentele la bancă, ori ziua de salariu este 14. Este posibil să dureze, 15-16 februarie, unii au lansat chiar 20 februarie zi de salariu”.

  Citește mai mult pe Europafm.ro.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.