joi, 13 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Recenzorii de la recensământ, neplătiți nici acum. INS spune că așteaptă aprobarea unei hotărâri de guvern

  de Special Arad | 7 septembrie 2022, 9:39 AM | Naţional | Recomandările editorilor

  0

  Recensământul s-a încheiat acum o lună, dar recenzorii încă nu au fost plătiți. Primăriile ridică din umeri și spun că Institutul Național de Statistică trebuie să vireze banii. Iar oficialii institutului spun că se așteaptă aprobarea unei hotărâri de guvern să poată începe plățile. Un termen optimist ar fi luna octombrie, iar până atunci cei aproape 20 de mii de oameni care au mers din ușă în ușă prin țară pentru a completa chestionare vor avea de așteptat, potrivit Digi24.

  Se pare că banii nu sunt o problemă. După rectificarea bugetară s-a stabilit o sumă maximă de 192 de milioane de lei pentru Recensământul Populației și al Locuințelor. Însă acum Guvernul trebuie să și dea drumul la bani. Recenzorii vor fi plătiți în funcție de numărul de chestionare completate. Câte 7 lei pentru fiecare chestionar completat pentru recenzarea persoanelor și câte 3 lei și 50 de bani pentru recenzarea locuințelor.

  Sursa: Digi24.ro.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.