sâmbãtã, 13 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  Ungaria a rămas singurul stat ce nu a aprobat cererea Suediei de aderare la NATO, după ce Parlamentul Turciei a dat undă verde acestei aderări

  de - | 23 ianuarie 2024, 10:47 PM | Internaţional

  0

  Parlamentul Turciei a aprobat aderarea Suediei la NATO, după luni de deliberări. Ungaria rămâne singurul stat membru al Organizației Tratatului Nord-Atlantic ce nu a aprobat cererea de aderare a Suediei, informează Mediafax.

  Plenul parlamentului de la Ankara a votat marți pentru acceptarea cererii Suediei, trimițând documentul înapoi la președintele Recep Tayyip Erdogan pentru o ultimă aprobare înainte de a fi depus la Departamentul de Stat al SUA din Washington, notează Bloomberg.

  Turcia a eliminat cel mai mare obstacol rămas în calea extinderii alianței militare occidentale, conform Reuters.

  Ungaria rămâne ultimul obstacol

  Suedia a cerut, în urmă cu aproximativ 20 de luni, să adere la NATO în urma invaziei ruse în Ucraina.

  Cu toate că Ungaria a promis că nu va fi ultimul aliat care să ratifice aderarea Suediei, a rămas acum singurul stat membru al Organizației Tratatului Nord-Atlantic ce nu a aprobat cererea de aderare a Suediei. Parlamentul ungar este în vacanță până la jumătatea lunii februari, notează stiripesurse.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.