marþi, 18 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Liniște pe frontul de est! România nu va intra în Schengen!

  de - | 8 decembrie 2022, 4:13 PM | Internaţional | Recomandările editorilor

  1

  Consiliul JAI nu a putut da un vot unanim privind primirea României și Bulgariei în Schengen, fiind înregistrare două voturi împotrivă, ale Austriei și Olandei. Olandezii au explicat în minută că susțin țara noastră, dar votul a fost comun.

  Ylva Johansson, comisar european pentru Afaceri Interne, a precziat, după Consiliul JAI: „Mă adresez cetățenilor României și Bulgariei. Voi meritați să fiți membri deplini în Schengen, să aveți acces în zona de liberă circulație Schnegen. Aveți susținerea puternică a majorității statelor membre ,a președinției cehe a Consiliului UE, a Comisiei Europene. Sunt dezamăgită și împart această dezamăgire cu românii și bulgarii.  Vom continua să facem pași în continuare,  Sunt convins că vom ajunge la aderarea României și Bulgariei în acest mandat și va f prioritatea mea (…) Când vorbim de Bulgaria și România, nu suntem uniți, iar asta ne face slabi”,

  Jan Lipavsky, ministru de Externe a Cehiei a precizat: „România și Bulgaria sunt gata să fie membre ale Schengen și le mulțumesc pentru toată munca lor, pentru ce au făcut. Sunt convins că timpul lor va veni curând, sunt recunoscutor și sunt sigr că președinția suedeză  este gata să continue munca noastră și să discute despre aceste subiecte: lărgirea Schengen, despre România și Bulgaria”.

  De asemenea, reprezentantul Cehiei, care deține președinția Consiliului UE, a punctat faptul că nu a putut fi făcută decuplarea: „Nu a fost posibilă din punct de vedere legal. A fost o decizie pentru Croația, iar una pentru România și Bulgaria”.

  Prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, e primul lider al Coaliției care anunță blocarea oficială a României în ceea ce privește aderarea la Schengen. „Din păcate, Austria a fost inflexibilă. A fost absolut opacă”, a subliniat Bogdan.

  În schimb, liderul PNL a precizat că Olanda nu s-a opus, ci a fost problema cuplării cu Bulgaria.

  „Vom vedea (n.r. – ce se va discuta la Consiliul European).. Deocamdată avem un vot dat, pe care nu trebuie să-l uite românii, al unei țări pe care o considera, prieten. Nehammer și Karner au arătat că au o atitudine sfidătoare. În fața mea au vorbit de rău România.

  sursa: adevărul

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Acum să-i vedem pe europarlamentarul Falcă şi jolly jokerul Bîlcea, cei mai puternici politicieni ai momentului în Arad ! După cât sunt de mincinoşi şi parşivi, vor considera batjocura austriecilor ca o mare victorie. Ruşine, de 1000 de ori ruşine şi binenţeles demisia ! Austria şi Olanda ne-au arătat jalnicilor politicieni că nu meritaţi acest popor şi nici această ţară !

   0 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  2 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.