vineri, 21 iunie, 2024

Special Arad Logo

  S-au reluat competițiile școlare! Aradul va găzdui, pe „Gloria”, faza finală la pentatlon

  de Dan Lazăr | 19 martie 2022, 9:38 PM | Sport | Știri Arad

  0

  După doi ani de pauză forțată, cauzată de pandemia de coronavirus, Olimpiada Națională a Sportului Școlar (ONSȘ) a revenit în prim-plan, din această lună elevii întrecându-se la: baschet, fotbal, volei, handbal, S-Rugby, oină, badminton, tenis de masă, șah, cros, tetratlon și pentatlon.

  La nivel județean, unele dintre competiții s-au finalizat (un exemplu fiind voleiul fete liceu – câștigătoare Lic. „A. Marienescu” Lipova – 2 participante), altele sunt în plină desfășurare (handbal, fotbal sau baschet – gimnnaziu), iar aletele vor avea loc în perioada următoare. Săptămâna ce urmează îi cheamă pe elevi la: baschet (liceu), oină, minihandbal, volei sau atletism (tetratlon și pentatlon), de luni fiind permisă prezența elevilor legitimați.

  Miercuri, 23 martie 2022, pe stadionul „Gloria”, cu începere de la ora 14:00, va avea loc etapa județeană a tetratlonului și pentatlonului școlar individual la nivel gimnazial și liceal (fete și băieți). De altfel, conform informației primite din partea prof. Rodica Lucian, inspector de specialitate în cadrul IȘJ Arad, orașul nostru va găzdui faza finală a „Olimpiadei” la pentatlon, între 20-22 mai.

  Pentatlonul școlar, al elevilor din ciclul liceal, cuprinde cinci probe: alergarea de viteză (60 m plat), săritura în lungime cu elan, aruncarea mingii de oină, aruncarea greutpții și alergarea de rezistență (800 m).

  Aradul mai este gazda fazelor zonale la: baschet băieți, oină fete și băieți – nivel gimnazial -, baschet fete, oină fete și băieți – nivel liceal.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.