duminicã, 21 iulie, 2024

Special Arad Logo

  S-au reîntors la UAV

  de Special Arad | 19 iunie 2016, 10:09 AM | Educaţie

  0

  Foşti studenţi, cadre didactice şi oaspeţi de peste hotare au fost prezenţi la sfârşitul săptâmânii trecute la Facultatea de Ştiinţe Umaniste şi Sociale din cadrul UAV la o întâlnire de suflet. O „ Rotondă literară”  organizată de  biroul ALUMNI al UAV care a creat momentul perfect  pentru a rememora poveştile studenţiei, pentru a povesti  întâmplările profesiei,  pentru a se bucura de momentele reîntâlnirii cu fostele cadre didactice. Au fost prezenţi la întâlnire rectorul UAV, prof.univ.dr. Ramona Lile, prorectorul UAV, conf.univ.dr Păstorel Gaşpar, decanul facultăţii conf.univ. dr. Otilia Huţiu,  prof.univ.dr. Petru Tărchilă,  profesori ai facultăţii. Invitatul special al zilei a fost  poetul Teodor Groza Delacodru, profesor la Liceul „Borislav Petrov-Baraca” din Vârşeţ, Serbia, deţinătorul premiului Eminescu pentru literatură. Au fost momente emoţionante, presărate cu poezie scrisă în graiu bănăţean din Banatul Sârbesc, cu scrierile celebrului arădean Baci Toghere, alias părintele Hodrea Gheorghe.

  4346d0ba-4865-486d-829f-186a687952e8

  Moderată de către  reprezentanta biroului Alumni, Rodica Cândea, întâlnirea a adus în discuţie importanţa policalificării unui student, care oferă mult mai multe oportunităţi de angajare la finalizarea studiilor, vocaţia muncii de dascăl,  dar s-a discutat şi despre drama românilor din Banatul sârbesc.

  A fost o întâlnire de vreo două ore din care fiecare a avut ceva de învăţat,  o întâlnire care i-a îmbogăţit pe toţi.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.