S-a modificat regulamentul de organizare a şcolilor, fără consultare publică. Ce prevede acesta

  de Special Arad | 10 ianuarie 2018, 11:44 AM | Educaţie | Topic special

  0

  Elevii nu vor mai avea voie să aibă în posesia lor telefoane la ore. Totodată, va fi interzisă sancţionarea şcolarilor care nu poartă uniformă, folosirea notelor ca metodă de coerciţie cât şi eliminarea elevului de seviciu. Acestea sunt doar câteva dintre modificările regulamentului-cadru de organizare a unităţilor de învăţământ preuniversitar, anunță adevărul.ro.

  Ministrul Educaţiei Liviu Pop a anunţat, marţi seara, pe Facebook că a fost adoptat un nou regulament-cadru de funcţionare şi organizare a şcolilor.   Reprezentanţii elevilor afirmă că deşi unele dintre modificări sunt binevenite pentru şcolari, procedura rămâne una ilegală pentru că s-a realizat fără consultare publică.   Printre schimbările adoptate de Liviu Pop se numără că „pe durata orelor de curs telefoanele mobile se păstrează în locuri special amenajate din sala de clasă , setate astfel încât să nu deranjeze procesul educativ” (articolul 197), “„rezultatul evaluării, exprimat prin calificativ, nota, punctaj etc. nu poate fi folosit ca mijloc de coerciţie, acesta reflectând strict rezultatele învăţării, conform prevederilor legale” (aliniat 3, adăugat la articolul 113), iar la articolul 198 se adaugă un aliniat care prevede interzicerea serviciului pe şcoală cât şi sancţionarea elevilor care nu poartă uniforma unităţii.

  Citeste mai mult pe adevărul.ro

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.