Ministrul Educației vrea calificative în loc de note la muzică, sport și desen. „Va încuraja participarea elevilor”

  de - | 24 August 2022, 8:26 AM | Educaţie

  0

  Sorin Cîmpeanu la Digi24

  Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a afirmat, marţi, că acordarea de calificative la Educaţie Fizică, Educaţie Muzicală şi Educaţie Plastică, propunere justificată de notele foarte mari obţinute de peste 90% dintre elevi, va încuraja participarea elevilor la aceste discipline, fără a simţi presiunea notei.

  „Am participat la o dezbatere constructivă cu reprezentanţi ai sindicatelor din învăţământul preuniversitar şi profesori de educaţie fizică, întâlnire în cadrul căreia am prezentat o sinteză realizată prin agregarea unor seturi de date din SIIIR – Sistemul Integrat Informatic al Învăţământului din România. Studiul a fost realizat la nivel naţional, pe o eşantionare reprezentativă (220 şcoli din toate judeţele; 64.281 de elevi/min 4 şcoli/judeţ, cu o distribuţie echilibrată între mediile de rezidenţă: urban – rural)”, a scris, Cîmpeanu, pe Facebook.

  Potrivit studiului, în foarte multe şcoli, nu există nici măcar o medie diferită de 10 la aceste discipline (37 şcoli din eşantionul de 220 şcoli), iar în celelalte mediile sunt distribuite pe patru paliere – 10, 9,50, 9 şi mai puţin de 9.

  Citește mai mult pe Agerpres.ro.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.