sâmbãtã, 20 iulie, 2024

Special Arad Logo

  S-a dat sentința în cazul unei crime oribile care a îngrozit România! Pedeapsa pare destul de ușoară…

  de - | 12 noiembrie 2019, 6:09 PM | Naţional

  0

  Tribunalul Sibiu a pronunţat prima hotărâre în dosarul crimei de la Mediaş, în care sunt judecaţi trei bărbaţi. Unul dintre inculpaţi este beneficiar al legii privind recursul compensatoriu. Este vorba despre aşa-zisul dosar al ”crimei de la Mediaş”, care a şocat toată România după ce în spaţiul public a apărut o înregistrare a omorului.

  În cauză sunt judecaţi trei inculpaţi, doi din Alba şi unul din Sibiu. Rusu Marius, cu domiciliul în comuna Bucerdea Grânoasă – Alba, a fost trimis în judecată pentru omor calificat, tulburarea ordinii şi liniştii publice şi portul fără drept de obiecte periculoase. Anghel Paul, din Teiuş – Alba, este acuzat de omor şi tulburare a ordinii şi liniştii publice, iar Otvos Ovidiu Ioan, din Mediaş, este judecat tot pentru omor şi tulburare a ordinii şi liniştii publice. Tribunalul Sibiu a reţinut o vinovăţie şi în cazul victimei, astfel încât pedepsele rezultante sunt semnificativ mai mici.   Crima a avut loc în noaptea de 12/13 ianuarie 2019.

  sentinta 2

  Conflictul a izbucnit din cauza unor neînţelegeri mai vechi, între două grupuri de tineri. Scandalul a început în interiorul unui club din Mediaş şi a continuat în faţa acestuia după ce toţi cei implicaţi au fost scoşi afară de către oamenii de ordine. Victima acestora se numeşte Faghiura Marius Andrei şi avea 25 de ani.

  A decedat în urma celor 11 lovituri de cuţit aplicate de Rusu Marius, una dintre acestea secţionându-i artera femurală. Cea mai grea pedeapsă a fost aplicată inculpatului Rusu Marius, cel care a înjunghiat victima. Bărbatul a fost condamnat în acest dosar la 12 ani şi 4 luni, la care a fost adăugat un rest rămas de executat dintr-o pedeapsă anterioară, acesta urmând să execute 14 ani, 5 luni şi 16 zile de închisoare. Rusu Marius a beneficiat, când a fost liberat condiţionat în 2018, de legea privind recursul compensatoriu, având un număr de 408 zile câştigate raportat la perioada cât a fost în detenţie.

  Doar 12 ani pentru moartea unui tânăr de 25 de ani…

  Citește mai multe detalii cu click pe adevarul.ro

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.