marþi, 23 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Rușii au creat un nou instrument de spionaj: un gândac robotic!

  de - | 25 septembrie 2015, 1:24 PM | IT | Video

  0

  Un robot care arată și se mișcă precum un gândac. Senzaționalul constă în dimensiunile acestui nou instrument de spionaj: aparatul electronic are mai puțin de 10 centimetri lungime și seamănă perfect cu o insectă, scrie incomemagazine.ro.

  Robotul-gândac este opera cercetătorilor Universității Immanuel Kant din Kaliningrad și poate să lucreze în calitate de spion sau să caute supraviețuitori sub dărăpănături.

  „Organizația care a comandat această lucrare ne-a cerut ca robotul să fie identic unui gândac, inclusiv din punctul de vedere al comportamentului”, au precizat reprezentanții Universității menționate mai sus.

  În calitate de prototip a fost ales un tip de gândac sud-american, Glaberus Giganteus. Nu e mai mare de 10 centimetri, dar aleargă cu o viteză apreciabilă: 30 de centimetri pe secundă.

  robot1

  În plus, în varianta electronică, acest „terminator” poate căra o greutate de aproximativ 10 grame, spre exemplu o cameră minusculă de luat vederi sau un microfon.

  Gândacul-spion va fi dotat, de asemenea, cu un sistem de navigație, astfel încât să fie capabil să se deplaseze pe un traseu dinainte stabilit.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.