joi, 25 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Rusia vrea să lege Europa de SUA printr-o super-autostradă

  de Special Arad | 28 martie 2015, 2:37 PM | Internaţional

  0

  Într-un raport datând din 23 martie, preşedintele companiei de căi ferate din Rusia, Vladimir Iakunin, a propus un plan pentru o autostradă transsiberiană care ar putea lega ţara sa de graniţa de vest a statului american Alaska, trecând peste Strâmtoarea Bering, care separă Asia de America de Nord.

  Harta a fost dezvăluită la o întâlnire care a avut loc la Moscova, la care au participat membrii Academiei de Ştiinţă din Rusia.

  Autostrada ar urma să fie ridicată paralel faţă de calea ferată Trans-Siberiană: „Aceasta este un proiect inter-statal, care leagă civilizaţiile şi transformă viitorul în prezent”, declara Yakunin, citat de CNN.

  Iată cum ar arăta autostrada care este considerată de analişti un „pod” ce poate îndrepta relaţiile actuale dintre Occident şi Rusia.

  150325102725-trans-siberian-road-map-exlarge-169

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.