sâmbãtã, 25 mai, 2024

Special Arad Logo

  Rusia impune embargo asupra produselor agricole din Republica Moldova

  de - | 10 august 2022, 8:06 AM | Internaţional

  0

  Rusia a decis să interzică, de la 15 august, importurile de produse agricole din 31 de regiuni (dintr-un total de 34) din Republica Moldova, informează Digi24, citând Reuters.

  Anunțul a fost făcut de către direcția pentru siguranța alimentelor din Rusia, care a spus că a fost nevoită să impună aceste restricții „din cauza detectării repetate a unor produse cu potențial dăunător”.

  Federația Rusă are o lungă tradiție în privința impunerii unui embargo asupra produselor agricole în disputele comerciale cu alte state, notează Reuters.

  Republica Moldova și-a redus exporturile de fructe către Rusia ca urmare a complicațiilor logistice și a creșterii prețurilor la transport provocate de invazia Ucrainei, pe 24 februarie.

  Republica Moldova a reușit să explorte în Rusia 168.000 de tone de produse agricole, în principal mere, prune și struguri, în acest an, conform agenției Interfax.

  Embargoul impus produselor agricole din Republica Moldova vine la câteva zile după ce autoritățile de la Chișinău au anunțat că vor să reducă consumul de gaze importate din Rusia.

  Sursa: Digi24.ro.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.