luni, 15 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Rusia dă un ultimatum soldaților ucraineni de la Mariupol: vieţile celor care se predau vor fi cruțate

  de Special Arad | 17 aprilie 2022, 10:25 AM | Internaţional | Recomandările editorilor

  0

  Ministrul rus al apărării a declarat că dacă forţele ucrainene de la Mariupol depun armele până duminică, începând cu ora 03.00 GMT (06.00, ora României), vieţile lor vor fi cruţate, a informat agenţia de presă rusă Tass, citată de BBC, anunță news.ro.

  Potrivit BBC, luptătorii ucraineni şi „mercenarii străini” pot depune armele între orele 06.00 şi 13.00.

  Ei vor fi trataţi în conformitate cu convenţia de la Geneva privind prizonierii de război.

  „Resturile grupării ucrainene de luptători la Mariupol sunt în prezent blocate complet pe locul uzinei metalurgice Azovstal. Singura lor şansă de a-şi salva vieţile este să depună voluntar armele şi să se predea”, afirmase purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, Igor Konaşenkov.

  Tot sâmbătă, preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a avertizat că “eliminarea” ultimilor soldaţi ucraineni din oraşul Mariupol asediat de armata rusă “ar pune capăt oricăror negocieri de pace” cu Moscova.

   

  Sursa foto: Armenia Radio

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.