Pacea atârnă de un fir de aţă în Ucraina. Noi explozii în Donețk!

  de Special Arad | 9 septembrie 2014, 10:58 AM | Internaţional

  0

  Pacea atârnă de un fir de aţă în Ucraina. În Doneţk s-au auzit din nou explozii, însă niciuna dintre părţi nu recunoaşte că ar fi deschis focul. Preşedintele Petro Poroşenko a mers personal în estul ţării pentru a se asigura că acordul de încetare a focului este respectat. El i-a incurajat pe localnici şi i-a avertizat pe separatişti că mai multe state NATO ar putea ajuta Ucraina cu armament, dacă nu vor pune capăt tensiunilor, relatează Digi24.ro

  Între timp, autorităţile ucrainene au anunţat că rebelii au eliberat 650 de prizonieri, în baza armistiţiului încheiat la Minsk.

  Noi explozii în Doneţk

  În Doneţk s-au auzit noi explozii. Nimeni nu îşi asumă atacurile. Exploziile continuă să se audă în regiunea Doneţk, în ciuda acordului de încetare a focului semnat vineri, la Minsk. „Aeroportul este bombardat, satul Doslidne este bombardat, Avdiivka şi centrala chimică sunt bombardate, spitalul este bombardat, întregul oraş… În general, cu mortiere”, a spus un localnic.

  Bombardamente Ucraina: „De la Acord, se întâmplă zilnic”

  „De la Acord, se întâmplă zilnic. Trag şi trag, bombardamentul nu se opreşte niciodată”, a completat acesta.Nu se ştie însă a cui este mâna care apasă pe trăgaci. Şi armata, şi separatiştii neagă că ar încălca Acordul. De la Mariupol, unde a fost într-o vizită surpriză Preşedintele Ucrainei, Petro Poroşenko le-a spus localnicilor că va face totul pentru încetarea violenţelor, dar a precizat că independenţa şi integritatea Ucrainei nu sunt negociabile

  Petro Poroşenko: „Nu vom da nimănui nicio părticică din Ucraina”

  „Să ştie toată lumea: Nu vom da nimănui nicio părticică din Ucraina, nu vom ceda din suveranitate, integritate teritorială, independenţă. Şi chiar în aceste momente, ne luptăm pentru independenţă”, a spus președintele Ucrainei, Petro Poroşenko. Despre independenţă vorbesc şi liderii separatiştilor. Spun că la Minsk nu au semnat pentru a renunţa la visul despărţirii de Kiev şi cer un statut special pentru Doneţk şi Lugansk, chiar dacă ştiu că prin aceste cereri vor înfuria nu doar Ucraina, ci întreaga comunitate internaţională. „Înţelegem pe deplin faptul că legile internaţionale şi comunitatea internaţională nu vor fi gată să recunoască imediat acest statut, dar procesul a început deja”, a declarat premierul autoproclamatei republici Doneţk, Alexandr Zaharcenko.

  Între timp, mai la sud, În Odessa, situaţia este la fel de tensionată. Oamenii încearcă în continuare să îşi facă dreptate singuri. Câţiva activiștii au aruncat un funcționar corupt în tomberon. Ei i-au reproșat acestuia că a furat fondurile destinate copiilor refugiaţi din cauza conflictului din estul tării şi a scăpat nepedepsit. Activiştii au organizat un tribunal în stradă, l-au găsit vinovat şi drept pedeapsă l-au aruncat la gunoi.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.