duminicã, 14 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Rubla rusească a ajuns la o valoare de sub un cent american. A scăzut deja de zece ori în 2023

  de - | 15 august 2023, 9:07 AM | Internaţional

  0

  Moneda rusească este cotată luni dimineața la 100,35 de ruble pentru un dolar american, cea mai mică valoare din istorie. Consilierul economic al președintelui rus a declarat că politica monetară relaxată (dobânzi mici) este principalul motiv al deprecierii monedei rusești: „O rublă slabă complică transformarea structurală a economiei și afectează în mod negativ veniturile reale ale populației. Este în interesul economiei rusești să avem o rublă puternică”, scrie biziday.ro, citând Reuters și Bloomberg.

  La cotația oficială a Băcnii centrale a Rusiei, rubla s-a depreciat cu 30% față de dolar, de la începutul anului, dar cotațiile internaționale arată că ea a scăzut de zece ori, de la o valoare de 10 ruble pentru un dolar, până la peste 100 ruble pentru un dolar acum.

  Încasările din petrol și gaze au scăzut la 6,9 miliarde de dolari în iulie, de la 16,8 miliarde de dolari în aceeași perioadă a anului trecut. În condițiile în care invazia Rusiei în Ucraina continuă, iar sancțiunile occidentale, inclusiv plafonarea prețului petrolului, reduc veniturile din exporturi, Kremlinul a pierdut în primele șapte luni ale anului 85% din excedentul de cont curent.

  Sursa: Biziday

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.