Putin a ordonat ca Rusia să accepte plata pentru gaze naturale de la „țări neprietenoase” doar în ruble

  de - | 23 martie 2022, 7:03 PM | Internaţional

  0

  (foto: captură video Sky News)

  Rusia va continua să furnizeze gaze altor țări în conformitate cu volumele și prețurile stipulate în contractele încheiate anterior, a subliniat președintele Vladimir Putin, însă Rusia va refuza să accepte plata pentru livrările de gaze naturale în valute „compromise”, inclusiv dolarul și euro, și va trece la plăți în ruble, scrie agenția rusă de presă TASS. Măsura se aplică țărilor pe care, anterior, Rusia le-a numit „țări neprietenoase”, în care figurează și România, ca membru al Uniunii Europene.

  „Am luat decizia de a implementa în cel mai scurt timp posibil pachetul de măsuri de transfer de plăți – vom începe cu asta – pentru gazele noastre naturale furnizate statelor așa-zise «neprietenoase» în ruble rusești”, a spus astăzi președintele Putin, citat de TASS.

  Lista țărilor „neprietenoase” cu Rusia au fost catalogate următoarele: SUA, Canada, ţările membre ale Uniunii Europene (inclusiv România, astfel), Marea Britanie (inclusiv teritoriile britanice Jersey, Anguilla, Insulele Virgine Britanice, Gibraltar), Ucraina, Muntenegru, Elveţia, Albania, Andorra, Islanda, Liechtenstein, Monaco, Norvegia, San Marino, Macedonia de Nord, precum şi Japonia, Coreea de Sud, Australia, Micronezia, Noua Zeelandă, Singapore şi Taiwan (considerat teritoriu chinez, dar care din 1949 are administraţie proprie).

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.