duminicã, 23 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Romgaz a semnat achiziția acțiunilor Exxon în Neptun Deep. „Există cantități suficient de mari să putem asigura gaz și pentru vecinii noștri”

  de - | 3 mai 2022, 5:14 PM | Business | Naţional

  0

  (foto: Guvernul României, Facebook)

  Romgaz a semnat marți la Palatul Victoria contractul de achiziție a acțiunilor americanilor de la Exxon în proiectul Neptun Deep, scrie HotNews.

  Prezent la eveniment, premierul Nicolae Ciucă a spus că prin nu mai târziu de 2026 gazele vor fi extrase din perimetrul Neptun Deep din Marea Neagră și că estimările arată că există cantități suficient de mari pentru a asigura gaz și pentru țările din regiune și din UE.

  Prin semnarea acestui contract, a spus premierul, Romgaz și OMV Petrom vor putea să extragă gaze din Marea Neagră nu mai târziu de 2026 și „ținând cont că estimările ne dau garanții că există cantități suficient de mari să putem asigura gaz și pentru vecinii noștri atât din regiune cât și din Uniunea Europeană”.

  Prezent la eveniment, Ministrul Energiei, Virgil Popescu a spus că acesta este startul unor investiții de miliarde de euro în Marea Neagră și că speră ca primele gaze să fie extrase cel mai târziu la finele anului 2026 sau chiar la începutul anului 2026.

  Sursa: HotNews

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.