Exxon Mobil a înregistrat un profit record în 2022, după vânzarea participației în perimetrul Neptun Deep către Romgaz

  de - | 31 January 2023, 9:08 PM | Business | Internaţional

  0

  Exxon Mobil a înregistrat un profit record în 2022, de 56 de miliarde de dolari. Peste un miliard de dolari, obținuți din vânzarea participației în perimetrul Neptun Deep către Romgaz, scrie Biziday.

  Cu cei 56 de miliarde de dolari, compania a stabilit și un record pentru cel mai mare profit obținut de o companie petrolieră occidentală. Reuters estimează că întreg profitul industriei va fi de 200 de miliarde de dolari, după ce și celelalte companii vor anunța rezultatele financiare pentru 2022.

  Anterior, Exxon făcuse cel mai mare profit din istoria sa în 2008, 45,2 miliarde, în condițiile în care barilul de petrol costa atunci 142 de dolari, cu o treime mai mult decât prețul mediu din 2022.

  Exxon spune că au plătit 1,3 miliarde de dolari în trimestrul IV din 2022, taxa de solidaritate impusă de Comisia Europeană companiilor din domeniu. În paralel, a acționat în judecată UE, argumentând că impunerea contribuției depășește autoritatea blocului comunitar.

  Exxon a încheiat anul trecut tranzacția pentru vânzarea participației sale în proiectul Neptun Deep din Marea Neagră, și a primit de la statul român, prin Romgaz, suma de un miliard de euro.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.