miercuri, 12 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Românii pot amâna plata chiriei, dar numai în anumite condiții! Proprietarii își primesc banii de la ANAF

  de - | 20 mai 2020, 7:46 PM | Naţional

  0

  Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat miercuri o lege care permite solicitarea amânării chiriei, atât pentru persoane fizice, cât şi pentru firme.

  Facilitatea este valabilă pe perioada stării de urgenţă şi încă o lună ulterior, pentru firmele şi cetăţenii afectaţi de pandemia de coronavirus, iar chiria va fi decontată de organul fiscal proprietarului. Conform legii, „locatarii – operatori economici, practicanţi ai profesiilor liberale, entităţile juridice de drept privat – a căror activitate a fost întreruptă sau a căror venituri sau încasări au scăzut cu cel puţin 15% în luna martie 2020 faţă de media ultimului an calendaristic în perioada de aplicare a stării de urgenţă, persoanele fizice afectate economic direct sau indirect în perioada de aplicare a stării de urgenţă pot amâna la cerere, fără plata de dobânzi şi penalităţi, plata chiriei pentru folosinţa imobilelor înregistrate ca sedii, puncte de lucru sau locuinţe”, scrie adevarul.ro.

  Perioada pe care contribuabilii pot beneficia de amânarea plăţii chiriei este perioada pe care s-a negociat scăderea contravalorii folosinţei bunului imobil, dar nu mai mult de 31 decembrie 2020.

  Valoarea maximă a chiriei lunare pentru care va putea fi cerută amânarea va fi de maximum 10.000 lei, pentru fiecare locaţie, în cazul operatorilor economici, și de maximum 2.000 lei, pentru o singură locaţie, în cazul persoanelor fizice. Acesta va beneficia de scutire la plata impozitului dacă va reduce din chirie.

  Citește mai multe detalii pe adevarul.ro

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.