luni, 24 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Românii, cei mai mari proprietari din Europa

  de Special Arad | 30 decembrie 2014, 9:59 AM | Naţional | Topic special

  0

  În UE 28, în anul 2012, mai mult de jumătate dintre locuitori erau proprietarii caselor și apartamentelor în care stăteau, arată un raport publicat recent de Eurostat. Însă de departe cea mai mare rată a proprietarilor raportat la populația totală s-a înregistrat în România. Astfel, conform cifrelor oficiale ale Biroului de Statistică al Uniunii Europene, la noi, 96,6% din populație deține în proprietate locuințe.

  În acest clasament, România este secondată de Lituania, cu 91,9% din populație fiind proprietară de locuințe.

  La polul opus se regăsesc statele cu cele mai mici ponderi ale proprietarilor în numărul total de locuitori. Este vorba despre Germania, unde doar 53,2% din populație are în proprietate o locuință, și Austria, unde 57,5% dintre locuitori dețin o casă sau un apartament. De altfel, Germania și Austria sunt singurele două țări membre unde rata proprietarilor este mai mică de 60%, notează raportul citat.

  Documentul Eurostat mai indică faptul că 43,5% din populația UE 28 trăia, în anul 2012, în locuințe pentru care nu erau contractate credite imobiliare. În România, în 2012, doar 0,9% dintre locuințe erau luate prin credit, proprietarii plătind ratele aferente acestora.

  Statele unde creditul pentru achiziția locuinței este cel mai răspândit sunt țările nordice. În Norvegia, 64,9% din populația locuia într-o casă cumpărată cu credit pentru care plătesc rate. În Islanda ponderea acestor locuitori se cifrează la 62,7%, în Suedia la 61,6%, în Olanda la 59,9%, iar în Danemarca la 51,8%.

  Sursa: Money.ro

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.