vineri, 19 iulie, 2024

Special Arad Logo

  România va scoate gaze în 2025-2026 dintr-un important zăcâmânt din Marea Neagră

  de - | 23 iunie 2021, 8:12 AM | Naţional

  0

  Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a declarat marți în plenul Camerei Deputaților că România va scoate gaze din proiectul Neptun Deep în 2025-2026.

  „Exxon Mobil. In 2008 mi se pare, a preluat 50% din zacamantul Neptun Deep din Marea Neagra, il exploateaza inca cu OMV Petrom. Romgaz negociaza achizitionarea pachetului de 50% din Neptun Deep. Vinerea trecuta a trecut neobservata o stire, ca Exxon a acordat expckusivitate in negocieri pana in 15 octombire pentru finalizarea acestei tranzactii. Deci gazul natural din Marea Neagra va fi scos, probabil sfarsitul lui 2025, 2026, exact cand vrem sa fie gata centralele pe care le punem inlocuind carbunele cu gazul, pentru a avea unde consuma acel gaz surplus pe care il scoatem din Marea Neagra”,a spus ministrul.

  Romgaz negociază în acest moment cu Exxon preluarea participaţiei de 50% pe care o deţine compania americană în proiectul gazelor de mare adâncime Neptun Deep din Marea Neagră.

  sursa: stiripesurse.ro

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.