sâmbãtã, 13 iulie, 2024

Special Arad Logo

  România trimite în Ucraina muniție, combustibil, căști, echipament militar, alimente și medicamente

  de Special Arad | 27 februarie 2022, 3:42 PM | Naţional

  0

  (foto: Facebook/ Valdemaras Rupšys)

  Președintele Klaus Iohannis a anunțat, duminică, că România a decis să trimită ajutoare către Ucraina, sub formă de muniție, combustibil, căști, echipament militar, alimente și medicamente. Decizia a fost luată în cursul dimineții de către Guvern, în cadrul ședinței task force-ului întrunit special pentru gestionarea situației de la graniță.

  Alături de partenerii și aliații săi, România continuă să sprijine Ucraina în efortul său de a respinge invazia Federației Ruse! Țara noastră va trimite o nouă tranșă de ajutoare către Ucraina: muniție, combustibil, căști, echipament militar, alimente și medicamente.

  Este impresionantă mobilizarea exemplară a românilor și implicarea voluntarilor pentru a-i ajuta pe cei care sunt nevoiți să caute refugiu din zonele de război. Le sunt recunoscător și le mulțumesc tuturor! Solidaritate deplină cu Ucraina și cu poporul ucrainean!”, a anunțat șeful statului pe pagina sa de Facebook.

  Guvernul a decis trimiterea, duminică, în Ucraina, a unei a doua tranşe de ajutoare – combustibili, veste antiglonţ, căşti, muniţie şi echipamente militare, alimente, apă şi medicamente – în valoare totală de 3 milioane de euro, a anunţat purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Cărbunaru.

  Totodată, Guvernul şi-a anunţat disponibilitatea de a prelua răniţi ucraineni în reţeaua sanitară din România.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.