duminicã, 14 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Cum să alegi echipamentul de fotbal pentru cel mic

  de Special Arad | 29 martie 2023, 4:29 PM | Advertorial

  0

  Vrea cel mic să se apuce de fotbal? Ai un nou jucător de fotbal în familie! Acum e momentul să te întrebi cum alegi ghetele de fotbal potrivite? Și care este cea mai bună minge de fotbal? Avem toate sfaturile de care ai nevoie pentru a te sprijini să cumperi ghete fotbal, mănuși portar, o geantă de sport și o minge pentru micuțul tău campion.

  Sigur trebuie să îl pregătești bine înainte și să-i asiguri echipamentul potrivit, atât pentru performanța cât și pentru siguranța lui. Este de la sine înțeles că fotbalul este un joc care necesită un nivel ridicat de energie. Aceasta face ca antrenamentul și condiția fizică să fie aspecte esențiale pentru fiecare jucător de fotbal. Copilul fiind la început de drum, va avea nivelul de energie foarte ridicat. În plus, stai mai liniștit știind că face de pe acum multă mișcare, lucru care contribuie în mod fundamental la sănătatea lui.

  Utilizarea unui echipament de antrenament fotbal pentru copii este una dintre cele mai bune modalități de a ridica abilitățile și aptitudinile unui jucător la următorul nivel. În acest articol, avem menționate câteva dintre cele mai bune echipamente de antrenament pentru fotbal care pot fi folosite atât pentru antrenamente în aer liber, vara cu prietenii, cât și pentru cele în interior sau pe stadion, în cadrul unor meciuri organizate.

  Cel mai important lucru în acest moment este siguranța celui mic. Alege primul set de echipament cu gândul că acesta îi va veni de ajutor în cazul în care se accidentează și îi protejează ligamentele sale în plină dezvoltare.

  În prima fază, trebuie să știi că ghete fotbal pot fi din anumite materiale: PVC, piele sintetică și piele naturală. Cu toate că este foarte accesibil, PVC-ul nu e foarte durabil. Este o alegere acceptabilă pentru jucătorii foarte tineri. Pantofii din piele sintetică, din categoria medie, sunt favoriți de jucătorii cu ceva mai multă experiență, pentru că oferă un contact mai bun cu mingea. O pereche de ghete fotbal sunt de așa fel încât nu simți vreun fel de rezistență atunci când lovești mingea. Pe de altă parte, pielea naturală este disponibilă doar în mărimi pentru adulți, aceste tipuri de ghete fotbal fiind concepute strict pentru aceștia.

  Tălpile ghetelor de fotbal sunt și ele din diverse materiale: cauciuc, poliuretan și gumă. Jucătorii tineri aflați la început de drum preferă tălpile din gumă, deoarece crampoanele nu sunt chiar atât de ascuțite, deci se înfig mai puțin în iarbă. În acest fel, nu se vor împiedica. Sunt cea mai bună alegere pentru cei mici, ei fiind mai puțin experimentați, vor cădea mai des. Evitați în acest fel rănile care pot surveni de la căzături, similar cu protectia oferita de manusi portar.

  Nu e necesar să cumperi o mărime mai mare, în speranța că pantofii vor rezista mai multe sezoane. Doar crești riscul de accident, iar ghetele de fotbal, ca oricare altă încălțăminte sport trebuie aleasă exact după dimensiunea piciorului. Pantofii de fotbal care sunt prea mari pot aluneca de pe picior, în timpul alergatului sau în timp ce lovește mingea. Modul corecte de a măsura mărimea ghetelor de fotbal este să vezi dacă încape un deget în spatele călcâiului în timp ce copilul stă în picioare. Ar trebui să aibă loc de mișcare de aproximativ 1,5 cm.

  Geanta ideală de sport e și ea importantă. Acest articol ar trebui să reziste mai mulți ani, deci poți investi o sumă mai mare de bani la început. În cazul în care nu va mai fi suficient de încăpătoare, o poți folosi și în alte scopuri, cum ar fi călătorii sau picnicuri.

  Asigură-te că geanta are dimensiunea potrivită, astfel încât cel mic să se simtă confortabil să o poarte singur și să nu îl stânjenească. Geanta ar trebui să fie spațioasă și destul de bine compartimentată, astfel încât să poată pune în ea și diverse obiecte de igienă, cum ar fi un prosop, un gel de duș, o pungă de plastic, haine de schimb, un hanorac mai gros și câteva gustări neperisabile.

  Ultimul pas e alegerea unei mingi. Aici ar trebui să te consulți și cu cel mic ca să afli exact ce își dorește, dar și cu un vânzător de la un magazin de articole sportive. Există dimensiuni diferite de minge în funcție de vârsta jucătorului. Mărimea trei pentru cei până în opt ani, mărimea patru pentru cei între opt și 12 ani și mărimea cinci, pentru cei peste 13 ani. O minge de fotbal pentru începători are toate cusăturile pe interior. Una de calitate superioară are toate cusăturile pe interior, fiind sigilate. Au o durată de viață mai lungă, însă, pentru un jucător la început de drum, care e în plin proces de învățare, recomandăm o minge mai accesibilă ca preț. În acest fel, cel mic se va simți liber să se joace așa cum îi place și nu se va simți vinovat că poate să strice un obiect scump.

  Include pe lista ta de cumpărături și mănuși de protecție, dar și apărătoare pentru tibii. Acestea sunt accesorii standard, care ajută la reducerea mobilității. Trebuie să fie potrivite pentru mâinile și picioarele celui mic, nici prea mici și nici prea mari.

  Felicitări! Acum ai echipament fotbal complet pentru cel mic! Nu-i așa că de abia aștepți să-l vezi pe stadion?

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.