joi, 20 iunie, 2024

Special Arad Logo

  România se pregătește să impună restricții pentru cei care vin din Marea Britanie

  de Special Arad | 20 decembrie 2020, 5:28 PM | Naţional

  0

  Autoritățile române vor lua o decizie, în cursul acestei zile sau mâine, în legătură cu introducerea unor restricții pentru persoanele care călătoresc dinspre Marea Britanie.

  Secretarul de stat Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, a declarat că în cursul zilei de astăzi (duminică, 20 decembrie) va primi un punct de vedere din partea Institutului Național de Statistică și în funcție de acesta, autoritățile vor lua o decizie, scrie evz.ro.

  Mai multe state au introdus măsuri de restricție pentru persoanele care călătoresc din Marea Britanie, în contextul descoperirii unei noi tulpini de coronavirus, cu până la 70% mai contagioasă.

  „Am avut o discuție și cu domnul prim-ministru, iar INSP urmează să transmit un punct de vedere pe această temă. Normal, dacă se vor impune adoptarea unor măsuri, acestea vor fi adoptate. În acest caz, problema cu noua tulpină nu este că va crește gravitatea cazurilor ci a numărului de infectări. MArea Britanie ia măsuri foarte serioase pentru a limita răspândirea tulpinei respective, iar în cursul zilei de astăzi, vom avea un punct de vedere al INSP care se va discuta cu Ministerul Sănătății și cu ceilalți colegi, urmând să luăm măsurile care se impun. Vom avea o decizie în cursul zilei de astăzi (duminică – n.red.) sau mâine”, a precizat Raed Arafat.

  Potrivit spuselor sale, nu se pune problema ca autoritățile române să reacționeze defazat față de celelalte state, dat fiind că toate țările au luat măsura introducerii unor restricții pentru Marea Britanie în cursul zilei de duminică, 20 decembrie.

  Guvernul italian a anunțat că va suspenda zborurile dinspre şi către Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, după apariția acestei noi tulpini de coronavirus, mult mai contagioasă, care a determinat intrarea în lockdown a Londrei şi a unei părţi a Angliei.

  Belgia şi Olanda au anunţat, de asemenea, suspendarea zborurilor dinspre şi către Regatul Unit, în timp ce Germania pregăteşte o măsură similară, scrie evz.ro.

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.