luni, 24 iunie, 2024

Special Arad Logo

  România, recomandată ca destinaţia turistică a anului 2015 de un jurnalist american

  de Special Arad | 7 ianuarie 2015, 12:30 PM | Internaţional | Video

  0

  Dennis Lennox, un cunoscut jurnalist de călătorii american, recomandă România şi în special Transilvania ca destinaţia nr 1 a anului 2015. În articolul din publicaţia Morning Sun, pe lângă România, jurnalistul mai recomandă Hong Kong, dar şi Wiliamsburg, o regiune din Virginia sălbatică, scrie Adevărul.

  Dennis Lennox a vizitat România la invitaţia Asociaţiei de Promovare şi Dezvoltare turistică a judeţului Braşov. În România, jurnalistul a făcut un tur de noapte al Bucureştiului, a vizitat Vulcanii Noroioşi de la Buzău, Braşovul, Râşnovul, Branul şi bisericile fortificate din Braşov şi Sibiu.

  În articolul său jurnalistul recunoaşte ca puţini sunt americanii care ştiu unde este România sau care chiar au auzit de ţara noastra. Dennis Lennox descrie România ca o destinaţie ce trebuie vizitată şi care te poartă în trecut în misterul şi frumuseţea unei luni vechi, autentice, în unele locuri neatinsă de expansiunea modernă. El mai spune despre România că este una dintre cele mai bine păstrate valori tradiţionale ale Europei. Jurnalistul a fost impresionat de bisericile fortificate din Transilvania, de satele pitoreşti unde găseşti un vin excepţional şi o mâncare excelentă unică în lume. Dennis Lennox a fost foarte impresionat de Viscri şi a vizitat şi casa prinţului Charles.

  Jurnalistul mai recomandă şi Vulcanii Noroioşi după ce a fost impresionat de perisajul superb de aici. De asemenea, în opinia jurnalistului nu trebuie ratat nici Castelul Bran, cunoscut în toată lumea drept Castelul lui Dracula. Despre Braşov, jurnalistul spune că este un oraş medieval superb care oferă de la obiective turistice atractive până la mâncare excepţională şi condiţii foarte bune de cazare. Dennis Lennox chiar recomandă hoteluri în Braşov.

  Reclama făcute de jurnalistul American României este una foarte mare având în vedere că publicaţia pentru care scrie, The Morning Sun are peste 1 milion de cititori zilnic. În plus, în articolul său chiar dă linkuri către site-urile locale ale obiectielor turistice vizitate şi oferă chiar şi preţurile liniilor aeriene cu care se poate ajunge uşor în România.

  646x404 (1)
  Dennis Lenox a vizitat Casa Prinţului Charles de la Viscri. Foto: Facebook

  Braşovul, preferatul turiştilor străini

  Braşovul este oraşul care a atras în 2013 şi 2014 cei mai mulţi turişti străini. Acum doi ani, 119.000 de străini au venit la Braşov. În primele 11 luni ale anului 2014, au fost 124.000 de turişti, cifra fiind în creştere. În afara Braşovului străinii preferă şi Timişul, Sibiul şi Mureşul.

  Cei mai mulţi turişti străini care au vizitat Braşovul sunt germanii, aceştia fiind urmaţi de italieni şi francezi. Locurile patru şi cinci sunt deţinute de turiştii din Ungaria şi Israel. Statiticile arată că străinii stau în medie câte două zile şi prefere hotelurile de 4 şi 5 stele. La Braşov cele mai vizitate obiective turistice au fost Castelul Bran, Cetatea Râşnov, Biserica Neagră şi centrul vechi, dar şi Casa Sfatului.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.