Iahtul de 578 de milioane de dolari al oligarhului rus Andrey Melnichenko, confiscat de autoritățile italiene

  de - | 12 March 2022, 1:04 PM | Internaţional

  0

  (foto: Twitter)

  Autoritățile italiene au confiscat vineri mega-iahtul oligarhului rus Andrey Melnichenko, potrivit unui comunicat al poliției financiare a Italiei, scrie CNN, citat de Digi24.

  În comunicat se transmite că nava – numită „SY A” – valorează aproximativ 530 de milioane de euro (578 de milioane de dolari) și a fost dusă în portul din nord-estul Trieste.

  Este unul dintre cele mai mari superyacht-uri din lume, potrivit producătorului său, Nobiskrug.

  Melnichenko a fost sancționat de Uniunea Europeană pe 9 martie, ca parte a sancțiunilor extinse împotriva oligarhilor ruși. Potrivit UE, el deține principalul producător de îngrășăminte EuroChem Group și compania de cărbune SUEK.

  Decizia Consiliului UE, care a dispus sancțiuni împotriva lui Melnichenko, a menționat că el și alți 36 de lideri de afaceri s-au întâlnit cu președintele rus Vladimir Putin, după ce a început invazia Ucrainei, pentru a discuta posibilul  impact economic al sancțiunilor UE și SUA.

  Sursa: Digi24

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.