vineri, 14 iunie, 2024

Special Arad Logo

  News AlertRomânia e în alertă – Armata e pregătită să intervină în cazul unor inundații pe Dunăre

  de Special Arad | 20 mai 2014, 9:52 AM | Naţional | Recomandările editorilor

  0

  România este în stare de alertă, după ce Dunărea a făcut ravagii în Serbia zilele trecute. Astfel, premierul Victor Ponta a anunțat, luni, că Guvernul pe care îl conduce va constitui la Craiova un centru regional de comandă pentru inundații. Totodată, premierul a anunțat că acest centru va fi coordonat de către vicepremierul Liviu Dragnea.

  Victor Ponta a mai explicat că, după ceea ce s-a întâmplat în Serbia cu viitura Dunării, autoritățile române nu pot fi liniștite timp de cel puțin o săptămână.

  De partea cealaltă, vicepremierul Dragnea a anunțat că în următoarele zile se va afla la Craiova, de unde va monitoriza situația digurilor de pe Dunăre.

  În același timp, Dragnea a anunțat că se așteaptă ca nivelul maxim al debitului Dunării să ajungă la 13.500 de metri cubi pe secundă. Acesta a apreciat că viitura va staționa în România aproximativ 4-5 săptămâni.

  Vicepremierul a mai anunțat că nu se iau în calcul evaluările unor localități și că autoritățile sunt pregătite să intervină cu un milion de saci de nisip, personal și echipamente, atât din județele vizate, cât și din județele învecinate, Armata fiind pregătită să intervină în orice moment.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.