sâmbãtã, 20 iulie, 2024

Special Arad Logo

  România va sigila la vamă transporturile de cereale din Ucraina, dar momentan nu va interzice importurile

  de - | 19 aprilie 2023, 8:17 PM | Naţional

  0

  imagine cu rol ilustrativ

  Anunțul a fost făcut după o discuție dintre ministrul român al Agriculturii și omologul ucrainean, transmite Biziday. Petre Daea i-a transmis acestuia că România „va sigila și va monitoriza” mijloacele de transport care transportă cereale ucrainene, „pentru protejarea fermierilor români care se confruntă cu dificultăți din cauza fluxului de cereale din Ucraina”, dar a precizat că va permite în continuare tranzitul cerealelor din Ucraina către state terțe.

  În același timp, Daea a cerut Kievului „să identifice rapid soluții pentru restricționarea exporturilor de cereale și semințe oleaginoase (floarea-soarelui, rapiță) către România”.

  În acest context, Autoritatea Sanitar Veterinară va controla direct la vamă produsele agroalimentare venite din Ucraina, pe motiv că în unele dintre acestea ar fi fost găsite pesticide peste limita admisă în UE.

  O nouă discuție între cei doi miniștri va avea loc vineri.

  Sursa: biziday.ro.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.