joi, 25 iulie, 2024

Special Arad Logo

  România 2020. Firmă din Oradea, obligată de ITM să angajeze… un mort

  de - | 7 iunie 2020, 2:29 PM | Regional

  0

  Caz mai puţin obişnuit la Tribunalul Bihor, care, de curând, a fost chemat să dea verdict într-un litigiu declanşat de o firmă orădeană de construcţii obligată de ITM să angajeze un… mort.

  Ciudatul proces a pornit anul trecut, după un incident tragic produs pe 15 ianuarie, când portarul societăţii a murit în urma unui atac de cord, pe când îşi făcea rondul pe un şantier.

  Verificările au scos la iveală că omul, un pensionar, lucra de mai bine de doi ani la mica înţelegere cu patronul, neavând contract de muncă. Drept pedeapsă, pe lângă amendă, inspectorii i-au impus atunci afaceristului o sancţiune inedită: să angajeze victima post-mortem şi să achite statului toate dările cuvenite pe cei doi ani.

  Firma a contestat sancţiunea, însă instanţa i-a păstrat amenda, stabilind doar că a doua „pedeapsă”, deşi corectă, era imposibil de pus în aplicare, în condiţiile în care o angajare presupune voinţa a două părţi.

  Or, „candidatul” fiind decedat, nu avea cum să-şi mai pună iscălitura pe contractul de muncă…

  sursa. ebihoreanul

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.