sâmbãtã, 20 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Update Roli Unterweger, cel mai bun român la Maratonul de la Berlin! Kimetto a bătut recordul mondial

  de Special Arad | 30 septembrie 2014, 12:00 PM | Sport

  0

  UPDATE 1: Roli Unterweger, cel mai bun român la Maratonul de la Berlin! Kimetto a bătut recordul mondial

  Arădeanul Roli Unterweger a fost cel mai bun român la BMW Marathon Berlin! Este unul dintre cele mai importante evenimente de acest gen din lume, la start fiind peste 41.000 de alergători, dintre care 103 din România.

  Roli Unterweger a ocupat locul 249 la final și locul 40 la categoria lui de vârstă. Deși nu a reușit personal best, Roli a încheiat cei 42,195 km cu timpul de 02:43:41. Arădeanul se află la cel de-al doilea Maraton la Berlin, după ce a participat și anul trecut. El a alergat de două ori la un alt mare maraton, la Paris. Este cel mai bun maratonist arădean din istorie.

  Alături de Roli au mai alergat doi arădeni, Daco Todincă și Mimi Groza. Daco a terminat concursul pe locul 3527, fiind pe locul al 6-lea în ierarhia românilor care au participat la evenimentul atletic din capitala Germaniei. Daco a ajuns la finish cu timpul de 03:20:50. Al treilea arădean care a participat, Mimi Groza, a ajuns și el la final cu timpul de 04:29:08.

  Kenyanul Dennis Kimetto a stabilit un nou record mondial

  Sportivul kenyan Dennis Kimetto a stabilit un record mondial la maraton, 02:02:57, fiind primul sportiv care coboară sub bariera de 02:03:00! Kimetto, 30 de ani, a îmbunătăţit astfel performanţa de 02:03:23 stabilită anul trecut de compatriotul său Wilson Kipsang. Interesant este faptul că și al doilea clasat la Berlin a depășit vechiul record, Emmanuel Mutai (Kenya) ajungând la finalul cursei după 02:03:14. Pe locul al treilea s-a clasat etiopianul Abera Kuma.

  ––––––––––––––––––––––––––––––-

  Maratonul de la Berlin este probabil cel mai important maraton european, nu doar pentru că face parte (alături de Paris și Londra) din top 3-ul maratoanelor cu peste 40.000 de participanți, ci și pentru că e competiția la care în fiecare an se stabilesc noile recorduri mondiale.

  De aceea la Berlin iau startul în fiecare an, alături de zecile de mii de amatori, câteva sute de profesioniști, între care și câțiva din cei mai buni alergători ai lumii, scriu pe pagina de facebook cei de la Kipkelenge Team.

  În acest an, la startul cursei, care va avea loc în această duminică, pe 28 septembrie, se vor alinia și 3 arădeni: Roli Unterweger, Dacian Todincă și Mimi Groza.

  Roli este cel mai bun maratonist arădean și după ce în acest an a fost și primul român care a trecut linia de sosire a Maratonului de la Paris, a Ultramaratonului de la Salzburg și a Semimaratonului de la Budapesta, acum va alerga umăr la umăr cu cei mai buni alergători profesioniști ai lumii și vrea să încerce o clasare în primii 300.

  Daco are deja mai multe maratoane internaționale la activ și va încerca la Berlin să-și bată propriile recorduri.

  Iar Mimi, în creștere de formă după mai multe Semimaratoane alegate în ultimii 2 ani va alerga la Berlin primul său maraton.

  39. Berlin Marathon

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.