Rezultatul alegerilor din Ungaria

  de - | 7 April 2014, 5:20 PM | Inutile

  0

  Alegerile din Ungaria: Fidesz, partidul lui Viktor Orban – 48%, alianta de stanga – 27%

  Partidul conservator al premierului Viktor Orban a castigat alegerile legislative de duminica, potrivit sondajelor la iesirea de la urne, transmite AFP.
  Rezultate exit-poll:

  Fidesz – 48%

  Alianta de stanga – 27%

  Partidul de extrema dreapta Jobbik – 18%

  Rezultatele nu pot indica deocamdata daca Fidesz isi va conserva sau nu majoritatea de doua treimi in parlament.

  Micul partid de centru-stanga si ecologist LMP va reusi sa ramana in parlament, obtinand, potrivit acestor rezultate, 6%.

  In 2010, Fidesz obtinuse 52,7% din voturi si doua treimi din cele 199 de scaune de deputati.

  Aproximativ 56,7% dintre cei peste opt milioane de alegatori isi exprimasera optiunea politica pana la ora locala 17.30 (18.30, ora Romaniei), in cele 10.000 de sectii de votare, potrivit MTI, citat de Mediafax.

  Cea mai mare prezenta s-a inregistrat in judetul Heves (est), unde au votat 59,1% dintre alegatori, iar cea mai scazuta in Bacs-Kiskun (sud), unde si-au exprimat optiunile 52,6% dintre alegatori.

  La Budapesta, prezenta la vot era de 62,08%, potrivit aceleiasi surse.

  Un scrutin intr-un singur tur se desfasoara in Ungaria, in urne fiind introduse doua buletine de vot, si anume unul pentru un candidat din cele 106 circumscriptii, iar celalalt pentru o lista prezentata de un partid, la nivel national, in vederea alegerii a 93 de deputati.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.