joi, 23 mai, 2024

Special Arad Logo

  Revizia proiectului viitorului bloc de pe str. Iancu Jianu din Grădiște, pusă la transparență

  de Raluca Medeleanu | 24 aprilie 2024, 8:54 AM | Administraţie | Știri Arad

  0

  simulare extrasă din documentația PUZ

  Primăria Arad a pus la transparență proiectul ce prevede revizia documentației de urbanism Plan Urbanistic Zonal (PUZ) prin care un dezvoltator imobiliar intenționează să construiască un bloc de 4 etaje în Grădiște, pe o stradă cu case.

  Terenul pe care se intenționează această construcție este situat în partea de sud-est a cartierului Grădiște, la nord de calea ferată, pe str. Iancu Jianu nr. 1-5, proiectul obținând certificatul de urbanism încă din septembrie 2022. Dar așa cum s-a întâmplat în cazul tuturor proiectelor ce prevăd construirea de blocuri în zone cu case, au existat anumite voci care au indicat că investiția nu este oportună, printre motive fiind indicate inclusiv cele de trafic, preconizându-se că se va supraaglomera zona.

  De exemplu, o astfel de dezbatere a avut loc anul trecut, în cadrul unei întâlniri la Primărie între cei de la urbanism și câțiva locuitori, când tema dezbaterii era construirea unui alt bloc, de 6 etaje de pe str. Ardealului, chiar lângă pasajul din Grădiște. Atunci, oamenii au atras atenția că cele două noi blocuri vor avea un impact negativ asupra traficului de la Podgoria, în a cărei intersecție se deversează întreaga circulație din Grădiște.

  Revenind la proiectul blocului de pe str. Iancu Jianu, el ajunsese la etapa a II-a de consultare publică în ianuarie 2024, timp în care cei interesați au putut trimite sugestii pentru anumite modificări. Arhitectul șef al Municipiului Arad a dat aviz favorabil acestei variante, în care nu a fost redus însă numărul de etaje, iar acum Primăria a publicat revizia documentației, care poate fi studiată în documentul de mai jos (folosiți + și – pentru a dimensiona corespunzător paginile):

   

  Citește și: „E prea mult pentru o zonă atât de mică!”. Locuitorii din apropierea pasajului Grădiște s-au opus blocului cu 6 etaje, la dezbaterea publică · Special Arad

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.