joi, 30 mai, 2024

Special Arad Logo

  Revin ploile! ANM a emis avertizări de cod galben și cod portocaliu în aproape toată țara

  de Andreea Daniela B. | 2 iulie 2021, 10:24 AM | Știri Arad

  0

  Aproape toată țara este vizată de cod galben și portocaliu de ploi. Primul, cel galben, vizează mai multe zone din țară (vei harta). Fenomene vizate sunt instabilitatea atmosferică, temporar accentuată, iar intervalul de valabilitate este din data de 02 iulie, începând cu ora 10:00 – 02 iulie, ora 23:00.

  Astfel, în intervalul menționat, în nordul Moldovei, jumătatea de vest a Munteniei, sudul Crișanei, sud-vestul Transilvaniei și pe arii restrânse la munte, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și izolat grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși local 25…35 l/mp. Fenomene specifice instabilității atmosferice se vor semnala pe alocuri și în celelalte regiuni.

  meteo

  Codul portocaliu va însemna instabilitate atmosferică accentuată și ploi abundente care se vor desfășura începând cu data de 02 iulie, ora 10:00 – 02 iulie, ora 23:00.

  Acesta va fi valabil în Transilvania, Maramureș, Dobrogea, local în Moldova, Muntenia și în jumătatea de nord a Crișanei, vor fi averse torențiale, descărcări electrice și pe alocuri vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de 35…50 l/mp și izolat peste 60…70 l/mp. Ploi abundente se vor semnala și în restul Munteniei și Moldovei, dar pe arii mai restrânse.

  De asemenea, codul galben va fi valabil și în timpul nopții, în intervalul 02 iulie, ora 23:00 – 03 iulie, ora 10:00. Fenomenele vizate sunt ploi însemnate cantitativ, instabilitate atmosferică temporar accentuată.

  În intervalul menționat, în Maramureș, nordul Crișanei și al Transilvaniei și local în Moldova, instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată și se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat grindină.
  În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și izolat 40…50 l/mp.  Vremea se va menține în general instabilă și în următoarele zile.

  meteo2

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.