Restart la speranțe! Balint, cel mai aplaudat la prezentarea ultimei versiuni, „UTA 2019” (Foto)

  de Lucian Dănilă | 31 iulie 2019, 4:48 PM | Recomandările editorilor | Sport

  0

  O nouă prezentare a lotului de jucători cu care UTA începe un campionat, o nouă doză de speranță injectată în venele prin care se spune că le curge sânge alb-roșu suporterilor.

  Am trăit asta în ultimii ani de mai multe ori, în 2016, în 2017, iar acum o facem din nou. UTA a fost la un baraj de Liga I în 2016 și în 2017. Apoi, în vara anului 2017, la acea prezentare a lotului de la Palacio (fostă Biavati), parcă eram atât de încrezători încât nici nu ne mai puneam problema că nu promăvăm, ci ne întrebam dacă în doi ani vine Milan sau Sevilla pe noul stadion din Arad în Europa League.

  Ne-am ars. Speranțele s-au transformat în dezamăgiri crunte și din acel moment până spre finalul campionatului trecut ne gândeam mai mult cum să scape UTA de la retrogradare. Anul trecut în vară am fost la inaugurarea „noului Motorul”, cu acel gazon artificial aruncat acolo spre deliciul doctorilor ortopezi care se ocupă de refacerea ligamentelor și articulațiilor fotbaliștilor și acea nouă nocturnă care seamănă mai mult cu iluminatul public din Bujac. Despre scaune ce să mai spun? Au fost mai dure decât Bumbescu și Andone la un loc, la câte tibii și gambe au tăiat. Sandu Gaica se uita cu invidie la ele de aceea nici nu se așeza, ci urmărea meciul din picioare… Nu, anul trecut nu am avut speranțe. Nu aveam de ce.

  Ceva s-a schimbat în această vară, iar semnul schimbării a fost numele antrenorului: Gyuszi Balint. Nu a cucerit niciun titlu național, nu a luat nicio cupă a României ca antrenor, fiind un bun antrenor de Liga a 2-a. Iar pentru a izbândi la acest nivel, trebuie să aduci pe cineva bun la acest nivel, pentru că degeaba îi aduci pe Mourinho (încă e liber), Conte sau Sarri, că ăia îți cer buget și jucători de top, care nici nu se dezbracă în vestiarele din Aradul nou pentru că sunt prea strâmte, iar la baie nu au decât șampon de la Lidl. Balint a avut rezultate foarte bune la Clinceni, la Snagov, la Metaloglobus, iar acum cu toții așteptăm confirmarea la Arad.

  Gyuszi ne-a câștigat încrederea. Și a noastră, a jurnaliștilor, dar și pe cea a suporterilor. A fost cel mai aplaudat om care a fost prezent aseară pe arena Motorul, mai aplaudat decât Cipri Rus, decât Iacob sau Diego Lorenzi. Am mai trecut, însă, și prin așa ceva. Ultimul exemplu este Adi Mihalcea. Acum, Gyuszi este obligat să treacă la următorul „level”: să transforme încrederea noastră în puncte adunate pe teren, fie el sintetic, fie din iarbă naturală. Pentru Balint doar rezultatele vor vorbi și dacă acestea nu vor fi pe măsură nu are nici o scuză. De ce? Pentru că, precum în cazul Mihalcea, conducerea clubului și agentul Bogdan Apostu i-au cam adus tot ceea ce a cerut. Ce este întotdeauna cel mai greu de făcut? Răspunsul e simplu: să câștigi primul meci care urmează. Așa că Balint este oarecum forțat să scoată maxim din meciul cu Călărași, echipa matematicianului Pustai și a secundului Todea.

  UTA și-a prezentat lotul de jucători cu care abordează viitorul sezon de campionat. Înainte de asta, toate grupele de juniori au fost prezentate și ele, împreună cu antrenorii, în fața celor aproximativ 1.000 de spectatori prezenți aseară pe Motorul.

  Au fost prezenți toți jucătorii, mai puțin doi: Ciucur, în refacere, și Miculescu, plecat la lotul național de juniori U19, care se întoarce mâine la Arad. A fost prezent și accidentatul Coulibally, dar acesta nu a intrat la jocul școală între UTA roșie și UTA neagră, încheiat cu scorul de 4-4, un meci fără faulturi ci doar cu vreo două offside-uri.

  UTA Roșie: Bolbooașă – Ivan, Melinte, Seroni, Stancu – Ursu, Puscas, Hrezdac, Oroian – Rus

  UTA Neagră: Iacob (Opric) – Tomozei, Ilie, Salka, Deta – Khalaila, Lorenzi, Isac, Bustea – Buhăcianu.

  Golurile au fost marcate de Oroian, Rus (2) și Ursu, respectiv Khalaila, Bustea (2) și Buhăcianu.

  Cu această ocazie au fost prezentați, încă o dată, toți cei din staff-ul tehnic: Laszlo Balint, Cezar Zanfir, Gabi Vasiliu și Alex Radu. De asemenea, a fost prezentat și noul echipament, atât cel roș-alb care va fi folosit la meciurile de acasă, cât și cele negre care vor fi folosite în deplasare.

  Adevăratul spectacol l-au făcut cei din galerie, cei care au revenit alături de echipă după rușinea din meciul cu ASU Poli. „Înainte de orice meci , gândiți-vă o clipă, că locul acestui club e în prima ligă!”, stă scris pe bannerul afișat de aceștia. După aceea au urmat cântecele dar și un frumos spectacol de artificii și fumigene.

  Da, ne-am dat restart la speranțe, iar acum mingea este la ei, la Iacob, la Șeroni, la Pușcaș sau Buhăcianu, la fiecare dintre cei care vor îmbrăca acest tricou legendar în fotbalul românesc.

   

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.