vineri, 21 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Reputatul chirurg Alin Demetrian, reţinut de poliţişti, după ce patru pacienţi au murit

  de - | 11 aprilie 2023, 3:42 PM | Naţional

  2

  (foto: gazetanoua.ro / Gazeta de Sud)

  Un medic chirurg în vârstă de 46 de ani, din Craiova, a fost reţinut de poliţişti după ce patru pacienţi asupra cărora a intervenit chirurgical au decedat, ulterior, scrie gazetanoua.ro.

  Surse din cadrul anchetei spun că este vorba despre Alin Demetrian, chirurg în cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova, cel care a ocupat și funcția de manager al unității.

  Anchetatorii spun că medicul este bănuit că ar fi efectuat patru intervenții chirurgicale, respectiv prelevarea de probe biopsice, ulterior intervenind decesul a doi bărbați de 76 și 77 de ani, din Craiova și Plenița, respectiv două femei, de 64 și 66 de ani, ambele din Târgu Jiu.

  În urma cercetărilor efectuate și a probatoriului administrat, bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore, fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dolj. Miercuri acesta urmează să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova în vederea luării unei măsuri preventive, scrie observatornews.ro.

  „În urma cercetărilor efectuate și a probatoriului administrat, bărbatul a fost reținut, pentru 24 de ore, sub aspectul săvârșirii a patru infracțiuni de ucidere din culpă, fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dolj. În cursul acestei zile, persoana reținută va fi prezentată Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova în vederea luării unei măsuri preventive”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj, Cristian Grigorescu.

  Sursa: gazetanoua.ro

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Vânătoare de vrăjitoare !!!!

   Nu se spune la cat timp de la intervenție a avut loc decesul !
   Daca un pacient al meu decedează la o săptămâna dupa un medical pot fi considerat responsabil?
   O intervenție chirurgicala nu are termen de garantie !!!!
   Prelevarea unei biopsii se face de obicei pentru tumori; un pacient cu un cancer poate muri oricând.

   Arestarea e absolut suspecta
   Scandal pentru bucuria vulgului si eventual pentru avansarea vreunui coleg.

   In curând vom pierde încrederea pacienților spre bucuria ministerului bocalelor si a CNAS care vor cheltui mai puțin deoarece descântecele la care vor apena pacienții in dauna medicației si interveniților nu costa nimic.

   De ani de zile se uneltește pentru decredibilizarea corpului medical……

   --1 voturi
   +1
   -1
  2. Cetatean Ignorant fara pregatire medicala

   „S-a stabilit că la data de 13.09.2019, în calitate de medic operator principal, aflându-se în exercitarea atribuţiilor de serviciu la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova, ca urmare a nerespectării măsurilor de prevedere pentru exercitarea profesiei de medic, specialitatea chirurgie toracică, Demetrian Alin-Dragoş a efectuat în mod necorespunzător o mediastinoscopie cervicală anterioară tip Carlens asupra pacientului B.D. în timpul căreia a secţionat accidental trunchiul brahiocefalic drept al pacientului, provocându-i o hemoragie externă masivă care a condus, în dimineaţa zilei de 14.09.2019, la moartea violentă a pacientului, între actul medical efectuat de către inculpat şi decesul pacientului existând legătură de cauzalitate directă necondiționată.”

   Ce ziceti, domn’ doctor, e ceva normal sa fie sectionat trunchiul branhocefalic drept al pacientului in timpul unei biopsii?!

   +5 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  2 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.