miercuri, 21 februarie, 2024

Special Arad Logo

  Reprogramat pe luni seara: Pandele × Mur Murs – discuţie cu artistul şi proiecţie de film la inaugurarea picturii murale de la Cinema Arta

  de Special Arad | 30 august 2021, 10:00 AM | Cultură

  0

  Ca urmare a condiţiilor meteorologice de duminică, Asociația CitiZenit anunță reprogramarea evenimentului de inaugurare a picturii murale din grădina de vară a cinematografului Arta pentru astăzi, 30 august, de la ora 20:00, în aceeaşi locaţie.

  Așadar, în această seară se va inaugura cel mai mai mare mural din Arad, realizat de Radu Pandele, cu povești, discuții cu artistul și unul dintre cele mai frumoase documentare ale regretatei Agnès Varda.

  Născut la Bucureşti, dar crescut la Arad, Radu Pandele şi-a descoperit de timpuriu pasiunea pentru arta vizuală pe care a aprofundat-o cu studii superioare la Bucureşti, Cluj-Napoca şi Grenoble (Franţa). Activează ca graffer din 2007, iar din 2015 ca muralist, fiind şi membru al echipei Sweet Damage. Lucrările sale pot fi găsite în toate orașele mari din România, cât și prin Europa.

  Îndrăgitul film Mur Murs ilustrează o călătorie pe străzile din Los Angeles, California prin care Varda documentează picturile murale din Los Angeles, murale care reflectă diferite comunități, culturi și personaje ale orașului. Acest documentar kaleidoscopic devine un studiu asupra comunităților și în același timp o dovadă a diversității și a necesității artei în spațiul public.

  „Așteptăm cu entuziasm să celebrăm împreună un nou reper în peisajul urban arădean și să ne bucurăm de o seară dedicată artei și comunității”, anunță organizatorii, Asociația CitiZenit.

  Program:

  20:00 – Vernisaj pictură murală

  20:30 – Artist Talk cu Radu Pandele

  21:00 – Proiecție film de arhivă: Mur Murs / Mural Murale (r. Agnès Varda, 1981)

  Muralul a fost realizat cu sprijinul Primăriei Municipiului Arad și a Centrului Municipal de Cultură Arad.

  Parteneri: Tara Plan, Labrador.

  Mulțumiri speciale către Daniela Ursachi, Lucian Țidorescu, Michael Iliesco, Petru Ciacli, Sebastian Lata, Robert Gîț, Călin Vodă, Bogdan Boca, Sandra Dinulescu, Rudolf Veres, David Ardelean, Florin Popa, Alexandru Leric, Teofil Cociuba, Diana Serghiuță-Popa, Alex Malom, Radu Mereuța, Sorin Neamțu, Anca Miruna Lăzărescu, Florin Badiță-Nistor și Onaka Alquilier.

  Evenimentul face parte din proiectul Intervenții la Intersecții: artă, comunitate și spații.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.