sâmbãtã, 13 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  Reprezentanții HoReCa din Arad sunt pro-vaccinare. Horea Timiș anunță care locații vor fi considerate „libere”

  de Andreea Daniela B. | 28 aprilie 2021, 1:57 PM | Sănătate | Știri Arad | Topic special

  3

  După cum era anunțat încă de ieri, în Sala Ferdinand a avut loc astăzi o întrunire cu reprezentanții HoReCa (hoteluri, restaurante, cafenele) din Arad unde s-a discutat pe tema vaccinării. Concret, la această conferință au participat doar doi reprezentanți, oamenii de afaceri Dan Anca și Marius Tuduce. Primul este deținătorul restaurantului Roca Brună (Păuliș) și alte două restaurante din municipiu, iar al doilea are mai multe cafenele și restaurante, printre care și La Bottega, de pe Malul Mureșului. Alături de aceștia a mai fost directorul DSP Arad, Horea Timiș, primarul orașului, Călin Bibarț, viceprimarul Faur Lazăr, prefectul Toth Csaba și suprefectul Vasile Cătană.

  Pentru început a luat cuvântul Călin Bibarț care a vorbit pe scurt despre importanța vaccinării: „Încercăm în această perioadă toate variantele pe care le avem ca să vaccinăm oamenii. Cei din HoReCa s-au arătat deschiși acestei campanii de vaccinare și ne vor ajuta să dăm un semnal de alarmă. Sperăm să avem rezultate și să atragem și alți parteneri în aceste demersuri”.

  În continuare, prefectul Toth Csaba a vorbit puțin despre planurile de viitor și cât de departe speră să ajungă mesajul reprezentanților HoReCa din Arad: „Vreau să vă informez că nu numai în municipiul Arad vrem acest maraton de vaccinare, de fapt am discutat cu toți primarii din județ și am stabilit că vor formula în cel mai scurt timp propuneri privind vaccinare și ne vor semnala toate problemele cu care se confruntă. Ne-am adunat astăzi pentru că deja există o colaborare cu cei din HoReCa și vrem ca, în cadrul maratonului ce va avea loc la Arad, să vaccinăm cât mai mult. Reprezentanții prezenți astăzi doresc să promoveze vaccinarea atât în rândul angajaților, cât și a clienților și sperăm că în scurt timp vor reveni la normal”.

  Siglă de „locație sigură”, acolo unde se vaccinează 90% dintre angajați

  Faptul că HoReCa se alătură acestei campanii înseamnă un semnal pentru întreaga comunitate, motiv pentru care țin să îi felicit. Cu cât avem mai multe persoane vaccinate, cu atât ne vom îndrepta mai repede spre libertate. Noi vrem să fim primul județ care să deschidem HoReCa. Toate locațiile unde angajații vor atinge pragul de 90% de vaccinați, DSP Arad împreună cu HoReCa o să semnalizeze acele locații cu sigla HoReCa și cu sigla Direcției de Sănătate ca fiind o locație sigură”.

  Toți angajații din HoReCa, așteptați în fața Primăriei Arad

  Dan Anca, reprezentant HoReCa și deținătorul mai multor localuri în municipiu și județ: „Dețin în oraș și județ trei locații HoReCa. Mulțumim că facem parte din această inițiativă, acesta fiind un pas foarte important pentru noi, mai ales că ne aflăm în sezonul primăvară-vară, atunci când oamenii încep să iasă cât mai mult în locațiile noastre. Este vorba despre o campanie de vaccinare la care ne-am alăturat și care va avea loc în fața Primăriei Arad în perioada 7-9 mai. Practic, toți angajații HoReCa din oraș și județ vor fi chemați în fața Primăriei în această perioadă să se vaccineze. Eu și colegul meu Marius Tuduce vom face tot posibilul ca informația să ajungă la cât mai mulți colegi din municipiu și județ, în special în județ unde este puțin mai greu. Vrem să tragem un semnal de alarmă pentru că HoReCa trebuie să se deschdă și să existe. Clienții trebuie să știe că angajații din HoReCa vor fi peste 90% vaccinați. După calculele noastre, în acest moment, în Arad există cam o mie de angajați în acest domeniu și aproximativ 70% dintre ei nu s-au vaccinat încă”.

  Marius Tuduce și el patron a mai multor restaurante din Arad: „Considerăm că dialogul cu autoritățile și implicarea noastră poate să ne transforme din restricționați, în agenți care funcționează normal. Vaccinarea în sine este factorul care accelerează reintrarea în normalitate, atât a noastră, cât și a vieții sociale. O să încercăm să vorbim cu colegii din județ și să îi mobilizăm și pe ei. Vom ajuta la mediatizarea acestei campanii, însă normal nu vor putea obliga pe nimeni”.

  Fără programare și vaccinați cu Pfizer

  Din punct de vedere organizatoric, toți din HoReCa pot să vină cu încredere pentru că ne vom organiza în așa fel încât fiecare dintre ei să se poată vaccina în siguranță. Vom folosi vaccin Pfizer și va fi o echipă medicală formată din medici și asistenți care îi vor aștepta la sediul primăriei pe cei care vor să se vaccineze. Dacă timpul ne permite, vaccinarea va avea loc pe platoul Palatului Administrativ, dacă nu, ne vor găsi la parterul instituției. Nu e nevoie de nicio programare, vaccinarea se face pe loc, au nevoie doar de actul de identitate și de 15 minute libere”.

  Citește și Maraton de vaccinare în holul Primăriei, punct drive through în parcarea fostului Real și echipe care merg la domiciliu – strategia de combatere a pandemiei a autorităților locale arădene

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. În primul rând participarea din partea horeca este total nereprezentativă. Doar două persoane ridică semne de întrebare: ori ceilalți n-au vrut să participe ori nu au fost anunțați. Dacă nu au vrut să participe este foarte jenant pentru politicienii care apar în articol. Dacă nu au fost anunțați este și mai jenant fiindcă indică un tratament pe ochi frumoși, o selecție subiectivă. O abordare specifică pentru transmiterea neîncrederii în tot efortul de limitare a efectelor pandemiei.
   În al doilea rând nu se înțelege ce sens au etichetele păcii. Vom avea două feluri de localuri: cele cu etichetă și cele fără etichetă dar fără nicio altă distincție între acestea, cumva fără niciun rost, fără finalitate – cam ca actuala guvernare.
   Neputință dublată de îngâmfare.

   +10 voturi
   +1
   -1
  2. Oare de cand Tuduce și Anca sunt reprezentativi pt HORECA ? Priviți ca și participanți în ansamblu HORECA sunt ca și inexistenți. 2..3 locații sub mediu în tot județul înseamnă reprezentant? Sau doar ei au fost dispuși sa plătească pentru a fi băgați în seama de DSP? Știe cineva câte controale fac instituțiile statului la cei doi? Cate sponsorizări și mese a avut primăria, dsp, sau consilou judetean la ăști nimeni din HORECA? ce sa spunem de IBIS, de Conti sau Central, daca 2 locații semi-falite sunt reprezentative? Jalnic. Adevărații HORECA nu vor vaccinarea obligatorie a dsp ului

   +7 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  6 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.