Maraton de vaccinare în holul Primăriei, punct drive through în parcarea fostului Real și echipe care merg la domiciliu – strategia de combatere a pandemiei a autorităților locale arădene

  de Raluca Medeleanu | 27 aprilie 2021, 2:54 PM | Coronavirus | Sănătate | Știri Arad | Topic special

  2

  Primarul municipiului Arad, Călin Bibarț, viceprimarul Lazăr Faur și directorul Direcției de Sănătate Publică (DSP) Horea Timiș au susținut astăzi o conferință de presă prin care au anunțat trei mari proiecte prin care se încearcă stoparea cât mai rapidă a pandemiei de Covid-19 în municipiu. Serul folosit va fi Pfizer, în toate trei cazurile.

  Astfel, Aradul devine de mâine, după Deva și Cluj Napoca, în rândul primelor orașe din țară care implementează un punct de vaccinare de tip drive through. Acesta va fi amplasat de mâine, 28 aprilie, în parcarea supermarketului ReMarkt (fostului Real) și va funcționa zilnic în intervalul orar 08:00-20:00. Persoanele care doresc să se vaccineze acolo nu trebuie să facă nimic în prealabil ci doar să se prezinte la fața locului cu buletinul. Capacitatea de vaccinare pe zi este estimată la 200 de persoane.

  Pe lângă centrele de vaccinare deja existente și pe lângă acest drive through, DSP mai pune la dispoziție, tot de mâine, și vaccinarea la domiciliu, atât pentru persoanele care nu se pot deplasa la centre, cât și pentru cele care consideră mai comodă această opțiune. În acest caz, doritorii trebuie să sune la unul dintre numerele de telefon: 0783121105 sau 0257254923 și să spună numele și adresa de domiciliu, iar apoi vor fi contactați ulterior telefonic de o persoană care va stabili data și ora când se va face deplasarea la domiciliu a echipei medicale.

  Cel de-al treilea proiect va fi realizat cu sprijinul mai multor voluntari din sistemul medical și ONG-uri de profil și se va desfășura în holul Primăriei Arad. Este vorba de maratonul vaccinării, după modelul celui desfășurat în Timișoara, care va avea loc la Arad în primul weekend după Paști (7-9 mai).

  „Vaccinarea e singura șansă dovedită științific pentru a scăpa de pandemie”, a spus Horea Timiș, directorul DSP Arad. „Doar un oraș sau un județ vaccinat va putea scăpa de restricții”, a mai adăugat acesta.

  Timiș a afirmat că se dorește să se ajungă la un proces de vaccinare care să ofere un oraș sigur, pentru a putea reveni la normalitate. „Am trecut de 60.000 de vaccinări (la Arad, n.red.),vreau să trecem și de 100.000 în curând. Procesul de vaccinare nu e a unei instituții sau a unui Guvern ci e a tuturor și toți trebuie să punem umărul să creștem numărul. Avem exemple din alte țări care au reușit să se deschidă prin vaccinare! Și noi vrem să scăpăm de mască, și noi vrem să deschidem stadionul, piețele… și acest lucru se va putea face doar prin mărirea procesului de vaccinare”, a mai spus directorul DSP.

  „Sperăm ca arădenii să înțeleagă utilitatea acestui demers”, a spus primarul Călin Bibarț.

  Întrebați fiind dacă ei sunt deja vaccinați, directorul DSP, primarul și viceprimarul au spus tustrei că da.

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  5 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.