miercuri, 24 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Repetiție pentru „U”. Bătrâna Doamnă a învins la limită în amicalul cu Ripensia

  de Lucian Dănilă | 25 martie 2023, 4:54 PM | Recomandările editorilor | Sport

  1

  Gyuszi Balint a dorit să-și țină elevii în priză în această pauză generată de jocurile echipelor naționale și a cerut un meci amical împotriva unei echipa din liga secundă.

  Ripensia a devenit în ultimul deceniu un adversar tradițional al Bătrânei Doamne și a acceptat și de data aceasta să își măsoare forțele cu echipa arădeană. Partida s-a disputat pe arena din Sânnicolau Mic, poate cea mai bună la această oră din municipiu în ceea ce privește suprafața de joc, cu un singur inconvenient: faptul că dimensiunile terenului nu sunt la fel de mari ca cele ale suprafeței de joc de pe „Francisc Neuman”.

  UTA a fost lipsită de jucătorii convocați la loturile naționale, așa cum sunt Postolachi, care a fost titular aseară pentru Moldova în remiza cu Insulele Feroe, dar a fost schimbat la pauză, Aly Abeid, Rareș Pop, Iurasciuc, Cibi și Pășcălău. Au mai lipsit și accidentații Erico, Marrone și Șteau. În acest context, Balint i-a adus de la grupele de juniori pe jucătorii care s-au remarcat în ultima perioadă: Ekmekci, Ristin și Popa.

  A fost un bun prilej pentru jucători ca Benzar sau Vukcevic să-și recapete ritmul de competiție, dar și o ocazie pentru jucători ca Iacob, Keșeru, Isac, Hoxhallari sau Dobrescu să mai prindă minute într-un meci, fie el și amical.

  UTA a dominat partida, dar, ca și în multe dintre meciurile oficiale, și-a creat greu ocazii de gol. Keșeru a ratat un penalty în minutul 16, mingea șutată de el lovind bara, iar Anton a marcat în minutul 35 unicul gol al meciului după o fază în care arădenii au avut cinci jucători în careul advers, iar Anton a împins mingea în poartă de la 4 metri.

  În repriza a doua, tot UTA a fost cea care a impus ritmul, dar foarte steril. Două centrări ratate de Benzar și Dobrescu puteau să se încheie cu gol, a mai fost șutul lui Ubbink și lovitura de cap a lui Cascini. Cam atât. În replică, în minutele de final ale jocului, Ripensia a marcat un gol care avea să fie anulat pentru offside, dar a și ratat o mare ocazie cu un șut care a trecut la mică distanță de poarta apărată de Iacob.

  Peste o săptămână, sâmbăta viitoare de la ora 12, pe arena „Francisc Neuman” vine Universitatea Cluj, echipă pe care UTA a învins-o la Arad în sezonul regulat cu scorul de 2-1. Este un meci aproape capital pentru arădeni, care se văd obligați să învingă pentru a nu risca să intre din nou în zona locurilor direct retrogradabile.

  UTA repriza 1: Danylo Kucher (30 Balauru) – Vukcevic, Chindriș, Benga, Roger – Batha, Anton – Stahl, Ubbink, Popa – Keșeru.

  UTA repriza 2: Balauru (60 Iacob) – Benzar, Chindriș, Hoxhallari, Dobrescu – Cascini, Ristin – Ekmekci, Barbosa, Isac – Milosevic

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  9 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.