Remember #Colectiv la Arad. „3 ani, 3 candele”

  de Raluca Medeleanu | 26 octombrie 2018, 11:14 AM | Recomandările editorilor | Știri Arad

  0

  „Au trecut trei ani de la incendiul din clubul Colectiv. Nimic nu s-a schimbat … Noi însă nu uităm!
  Te așteptăm în Piața Avram Iancu să ne aducem aminte împreună …” – așa se anunță pe Facebook comemorarea victimelor tragicului incendiu de la clubul Colectiv din București, care a zguduit o țară întreagă în data de 30 octombrie 2015. Evenimentul de comemorare va avea loc marți, 30 octombrie, de la ora 19:00.

  Da. Au trecut trei ani de când oamenii au ieșit în stradă mânați de dorința arzătoare de a pune punct corupției din această țară care – așa cum ne-a dovedit moartea celor 64 de tineri și rănirea altor 146 – nu e un lucru care se petrece doar în birouri și „buzunare”, ci ne marchează pe noi toți, putând avea efecte devastatoare.

  În acești trei ani am asistat la deschiderea ochilor a mulți români care și-au jurat să nu mai rămână impasibili la evenimentele ce îi înconjoară, însă am descoperit și gustul amar al neputinței, căci – privind situația României de azi – pare aproape imposibil să credem că avem vreo șansă să scăpăm de infecția aceasta numită „corupție” care pare să le curgă efectiv prin vene.

  Cu toate acestea, capitularea nu e o soluție. Lupta pentru demnitate, seriozitate, profesionism, cinste… pentru normalitate, în definitiv, nu trebuie să înceteze, oricât de mari și amăgitoare sunt obstacolele, căci „the day we give in is the day we die”.

   

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.