Regele internațional al rromilor, Dorin Cioabă, vrea să-l ajute pe Trump la construcția zidului dintre SUA și Mexic

  de - | 1 februarie 2017, 8:45 AM | LOL | Naţional

  0

  Autointitulatul rege internațional al rromilor, Dorin Cioabă, i-a transmis o scrisoare președintelui american Donald Trump în care precizează că rromii vor să muncească la construirea zidului dintre SUA și Mexic, deoarece aceștia nu au de lucru și situația lor financiară este „foarte precară”, transmite agenția de presă Agerpres.

  Cioabă îi mai spune președintelui Trump că rromii, care sunt buni meșteșugari în prelucrarea fierului, se oferă să lucreze la un preț scăzut.

  „Cu ocazia învestirii dumneavoastră în funcția de Președinte al Statelor Unite ale Americii, națiunea romilor pe care o reprezint vă transmite să aveți putere în munca ce o veți depune, iar Dumnezeu să vă Binecuvânteze deciziile pe care le veți lua cu privire la pace și prosperitate la nivel internațional. Totodată doresc să vă asigurăm că națiunea pe care o reprezint vă poate sprijini în proiectele dumneavoastră; iar prima ofertă de colaborare pe care o lansăm este aceea de a executa, împreună cu membrii etniei, zidul dintre America și Mexic. Oferta de execuție este la un preț scăzut datorită faptului că națiunea romă nu are de lucru iar situația financiară a romilor este foarte precară. Nu în ultimul rând vă aducem la cunoștință că romii sunt buni meșteșugari în prelucrarea fierului, putând astfel executa și proiecta lucrarea pe care doriți să o realizați”, se arată în scrisoare.

  Ambasadorul SUA, Hans Klemm, a declarat marți, la o întâlnire cu presa la Galați, că nu avea cunoștință despre scrisoare. 

  „Este o noutate pentru mine, nu cunoșteam acest lucru (scrisoarea lui Cioabă către Trump n.red.) Nu pot să comentez, însă pot spune că din declarațiile anterioare ale președintelui Trump probabil că ar prefera ca americanii să construiască acest lucru (zidul dintre SUA și Mexic n.red.)”, a spus Klemm, citat de Agerpres.

  Președintele american Donald Trump a semnat pe 25 ianuarie ordinul executiv privind construcția unui zid la granița dintre Statele Unite ale Americii și Mexic, care are o lungime de aproximativ 3.200 de kilometri. Președintele SUA a afirmat, într-un interviu difuzat recent de televiziunea ABC News, că lucrările la zidul de la frontieră vor începe în următoarele șase luni, iar planificarea acestora va demara imediat.

  Reacția lui Trump?

  Președintele Statelor Unite ale Americii nu a dat încă un răspuns public scrisorii „regelui rromilor”, dar speculațiile amuzante nu au întârziat să apară în rândul internauților.

  Un exemplu ar fi imaginea următoare, postată pe Facebook pe pagina Utopia Group (atenție! Imaginea este doar un trucaj!) 😛

  16387431_1215904188487255_4263958595537847431_n

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.