duminicã, 14 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Regal de folk la Bulci. Patru nume mari ale folkului românesc vin pe valea Mureșului

  de Lucian Dănilă | 30 iulie 2014, 3:29 PM | Cultură | Topic special

  0

  Maris Fest, sau Festivalul de Folk de la Bulci, începe vineri și se încheie duminică, împlinindu-se astfel un deziderat al organizatorilor de a-l ține timp de două zile. „Din 2009, de la prima ediție, ne dorim acest lucru, însă doar acum a fost posibil. Dorim ca la anul festivalul să se întindă pe trei zile”, spune Ionel Costin, unul dintre organizatori.

  Festivalul începe vineri seara și va continua sâmbătă seara, iar pe scena sa vor urca nume de referință ale folkului românesc. Mircea Vintilă ține capul de afiș, dar pe scenă vor mai urca nume ca Marius Baţu, Adrian Ivaniţchi, Mircea Bodolan, alături de arădenii Daniel Julean, Nelu Pitic şi Trupa de Serviciu, Nova Band, Old Lady’s Band, surorile Ana & Maria Jula şi Felix Alin Bejan.

  „Iubitorii muzicii folk care doresc să petreacă două zile în mijlocul naturii, la cort, sunt aşteptaţi la Bulci încă de vineri după-amiaza. Intrarea e gratuită, la fel şi camparea şi parcarea”, spune viceprimarul comunei Bata, Ladislau Heleport, și el în staff-ul de organizare. Tot viceprimarul a făcut cunoscută și distanța dintre Arad și Bulci: „sunt 74 de km. Din Lipova se merge prin partea de sud a Mureșului, se intră în Bata, apoi în satul Țela, iar apoi la stânga e satul Bulci”, spune el.

  Locația, spun organizatorii, este una foarte frumoasă, în vecinătatea castelului Mocioni. „Este o liniște că aproape că nici păsările nu se aud”, spune Orlando Toader, cel care ne-a informat că va fi făcută și o dezinsecție pentru a elimina pericolul mușcăturilor de țânțari pe perioada festivalului.

  IMG_8497

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.