duminicã, 23 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Refugiații forțează gardul de la frontiera Ungariei cu Serbia. Poliția a intervenit cu gaze lacrimogene

  de - | 16 septembrie 2015, 7:25 PM | Internaţional

  0

  Refugiatii blocati de marti la granita Serbiei cu Ungaria au in fata doua optiuni. Fie asteapta si fac presiuni, in speranta ca autoritatile ungare vor ceda si vor deschide granitele, fie cauta rute alternative. relateaza ProTV.

  Sarbii au hotarat deja sa ii indrume spre Croatia, iar miercuri dimineata, in jur de 150 de imigranti au trecut granita croata. Ungurii se tem ca migrantii ar putea alege sa ocoleasca gardul prin Romania. Prin urmare, au anuntat ca planuiesc sa ridice o bariera metalica si la frontiera noastra de vest.

  Ungaria a informat Serbia ca a dispus inchiderea pentru 30 de zile a punctului de trecere a frontierei de la Roszke-Horgos, a anuntat miercuri Ministerul de Externe sarb, dupa ce in zona au avut loc ciocniri intre migranti si politia ungara, transmite Reuters.

  Roszke-Horgos este unul dintre principalele puncte de trecere a frontierei dintre Serbia si Ungaria.
  De asemenea, autoritatile de la Budapesta au cerut Serbiei sa actioneze contra migrantilor care ”ataca” politia ungara la granita comuna.

  „Un grup de migranti agresivi ataca politia ungara cu pietre si bucati de beton”, a declarat ministrul de externe ungar, Peter Szijjarto, pentru postul public de televiziune.

  „Acest atac vine din Serbia, de pe teritoriul sarb. De aceea, i-am cerut ferm omologului meu sarb sa le ceara autoritatilor sarbe sa actioneze imediat impotriva acestui grup de migranti agresivi”, a spus seful diplomatiei ungare.

  Politia ungara a folosit gaze lacrimogene si tunuri cu apa impotriva migrantilor care protestau pentru a intra in Ungaria la frontiera sarba.

  Conform AFP, fortele de politie ungare au folosit gaze lacrimogene dupa ce au fost atacate de migranti cu pietre si sticle la punctul de trecere a frontierei de la Roszke.

  Un reporter de la Reuters a precizat la randul sau ca sute de politisti, sprijiniti de unitati speciale antitero cu vehicule blindate si tunuri de apa, au avansat spre un grup de migranti la Roszke care se aflau de cealalta parte a gardului metalic construit de autoritatile ungare la granita cu Serbia.

  Politia ungara a emis un comunicat in care afirmat ca un grup de migranti ‘agresivi’ au patruns printr-o poarta de acces la frontiera cu Serbia si au avut o ciocnire cu fortele de securitate aflate la fata locului.

  Un corespondent al BBC a transmis de la fata locului ca s-au auzit un fel de focuri de arma si ca trei ambulante au sosit la granita, relateaza The Guardian. Imaginile de la gardul Ungariei cu Serbia ii arata pe migranti extrem de violenti, in timp ce avariaza gardul menit sa-i tina la distanta.

  Politia ungara a folosit gaze lacrimogene si tunuri cu apa impotriva migrantilor care protestau pentru a intra in Ungaria la frontiera sarba, informeaza Reuters si AFP.

  Potrivit unui jurnalist AFP, fortele de politie ungare au folosit gaze lacrimogene dupa ce au fost atacate de migranti cu pietre si sticle la punctul de trecere a frontierei de la Roszke.

  Politia ungara a afirmat mai inainte ca un grup de migranti ‘agresivi’ au patruns printr-o poarta de acces la frontiera cu Serbia si au avut o ciocnire cu fortele de securitate aflate la fata locului, informeaza Reuters.


  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.