luni, 24 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Rednic a intrat în pâine: „Nu am ezitat nici un moment să semnez cu UTA”

  de Lucian Dănilă | 25 aprilie 2023, 5:00 PM | Sport

  0

  Mircea Rednic i-a luat locul lui Gyuszi Balint pe banca tehnică a echipei UTA și începând din această seară a condus primul antrenament. „Puriul” are ca obiectiv salvarea de la retrogradare și calificarea echipei arădene în finala Cupei României.

  Fostul internațional a semnat un contract valabil până în luna iunie a anului 2024, urmând a antrena echipa chiar și în cazul unei eventuale și nedorite retrogradări.

  Cel care l-a prezentat a fost Alexandru Meszar. Conducătorul de facto al grupării arădene s-a prezentat pentru prima dată la o conferință de presă în acest an, ultima apariție a sa fiind la transferul lui Claudiu Keșeru din luna iunie 2022.

  E o decizie pe care mi-o asum, de aceea sunt și aici, în fața dumneavoastră. Domnul Mircea Rednic a acceptat imediat propunerea noastră și m-a și emoționat. Dânsul a semnat pe un sezon și o lună de zile, avem mai ales obiective imediate, pe termen scurt, eu sper ca acest contract să se deruleze doar în Liga 1”, a declarat Meszar.

  Rednic spune că nu a ezitat nici un moment să semneze cu UTA. Noul antrenor al Bătrânei Doamne a recunoscut că a avut primele contacte cu clubul arădean înaintea partidei de campionat cu Universitatea Cluj, dar prin impresari, nu prin cei din conducerea clubului. Din informațiile noastre, știm că Rednic a fost contactat chiar de reprezentanții clubului arădean înaintea acelui joc, dar în cele din urmă instalarea sa pe banca echipei UTA a fost amânată pentru că sub conducerea lui Gyuszi Balint au fost câștigate partidele cu „U” și cu FC Universitatea 1948 din Cupa României.

  Nu am ezitat în momentul în care am fost contactat ieri. Știu ce înseamnă UTA pentru suporteri, pentru Arad, s-au făcut eforturi mari ca această echipă să facă performanță în Liga 1. Am venit aici pentru că am crezut și cred în proiectul UTA. Sunt convins că ne putem realiza obiectivele, să câștigăm primul meci, cel din semifinala Cupei României, dar îmi doresc să ne salvăm și direct., pentru că încă se mai poate. Dacă nu, ne propunem să ne salvăm la baraj. Am văzut și meciuri în care UTA a arătat ca o echipă, dar au fost cam puține. O să vorbesc cu jucătorii să-și schimbe atitudinea încă de la meciul cu joi. Am făcut greșeli în trecut, în CV-ul meu, când am ales cu sufletul, acum nu a fost așa, vreau să fiu cât mai profesionist. Și trebuie să se știe am fost ofertat cam de toate echipele din Superligă când și-au schimbat antrenorii, dar am ezitat”, a fost primele cuvinte ale lui Rednic la Arad.

  Referitor la debutul său pe banca echipei arădene, acesta se va produce joi seara pe „Cluj Arena” în semifinala Cupei României. El spune că va trata cu cea mai mare seriozitate acest joc și speră să-l surprindă pe prietenul său Neluțu Sabău, antrenorul echipei clujene.

  Pentru mine e un trofeu, indiferent în ce ligă eşti sau pe cel loc te afli în campionat. E un trofeu care rămâne. De când nu a mai fost UTA într-o finală de Cupa României. E o şansă pentru jucători şi în plus avem şi o datorie faţă de suporteri“, a continuat Rednic.

  Mircea Rednic va fi ajutat pe banca tehnică a UTA-ei de Sorin Rădoi, ca antrenor secund, Silviu Dobre, ca preparator fizic și Dan Țapoș, ca antrenor cu portarii.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.