Prețul cerealelor a crescut în aproape toată țara după seceta din vară

  de Special Arad | 21 octombrie 2020, 8:14 AM | Naţional

  0

  Seceta a scumpit cerealele, iar producătorii dau ca sigură și o creștere a prețului alimentelor. Pâinea și produsele de panificație sunt primele care s-ar scumpi. Și alte produse, inclusiv carnea ar putea costa mai mult. Specialiștii se așteaptă însă doar la scumpiri punctuale, deoarece vânzările de alimente sunt și așa mai mici față de alți ani, din cauza diminuării veniturilor în ultimele luni.

  Prețul cerealelor a crescut în aproape toată țara. Suprafețe întinse cultivate cu grâu, orz și alte făinoase au fost distruse de secetă.

  Procesatorii scumpesc şi ei produsele de morărit și panificație.

  Prețurile sunt deja cu până la 15% mai mari față de începutul anului la unele produse, potrivit asociațiilor de profil.

  Reprezentații industriei alimentare nu exclud și alte scumpiri.

  Specialiștii nu se așteptă însă la scumpiri în lanț care să se vadă la raft.

  Cererea de alimente e oricum mai mică față de anul trecut, din cauza lipsei banilor.

  sursa: stiri.tvr.ro

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.